Bilim insanları, “rüzgar ne tarafa eserse oraya doğru giden” milyonlarca deniz canlısının neden kıyıya vurduğunu anladı.
 Latince ismi Velella velella olan bu denizanaları, günlerini açık denizlerde rüzgarların etkisiyle sürüklenerek geçiriyor. Bu nedenle “denizci denizanası” diye anılan canlılar, sürüklendiği yerlerde minik balıkları ve planktonları yakalıyor. Jöle kıvamındaki üst kısmını su yüzeyinde, mavi dokunaçlarla örtülü alt kısmını ise yüzeyin altında tutan ve bilindik denizanalarının yakın akrabası olduğu bilinen bu canlılar, plajlarda görülmeleriyle de ünlü. Binlerce Velella, kıyıya doğru esen rüzgarlara kapılarak her yıl, dünyanın dört bir yanındaki plajları dolduruyor.
Washington Üniversitesi'nden Profesör Julia Parrish, bu canlıların plajlarda kuruyarak öldüğünü ve cesetlerinin kumsalı bir halı gibi örttüğünü ifade ediyor.
Denizci denizanalarının yön değiştiren mevsimsel rüzgarlarla karaya vurması aslında olağan karşılanıyor. Ancak bazı durumlarda ceset sayısı, bilim insanlarını şaşırtan seviyelere ulaşıyor. Bu gibi olaylarda cesetler binlerle değil, milyonlarla ölçülüyor.