Manş Denizi'ndeki insan kaçakçıları, kişi başı 400 sterline (yaklaşık 4 bin TL) binlerce göçmeni Fransa'dan Birleşik Krallık'a götürmeyi teklif ediyor.
Yapılan araştırma, kaçakçıların Koronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle yüzde 10 bin oranında indirim yaptığını ortaya çıkardı.
Uzmanlar, çete üyelerinin göçmenleri cezbedebilmek için Birleşik Krallık’ın harika, güneşli bir havası” ve ülkedeki ortalama yıllık ücretin 65 bin sterlin (yaklaşık 700 bin TL) olduğunu söylediklerini belirtti. Söz konusu miktar, gerçekte olandan neredeyse 40 bin sterlin (yaklaşık 430 bin TL) fazla.
Bazı kaçakçılarınsa göçmen ebeveynleri ikna edebilmek için “çocuklara ücretsiz” gibi kampanyalar sunduğu vurgulandı.
Ulusal Suç Ajansı’ndaki (National Crime Agency) Modern Kölelik ve İnsan Ticareti Birimi (Modern Slavery and Human Trafficking Unit) Başkanı Rob Richardson, kaçakçıların istediği fiyatların 400 ile 20 bin sterlin (yaklaşık 4 bin ile 215 bin TL) arasında değiştiğini belirterek şu ifadeleri kulllandı:
“BK’de dünyanın her yerinden binlerce insan, kölelik koşullarında sömürülüyor.”
The Sun’ın istatistiklerine göre, 2020’nın ilk 6 ayında toplam 5 bin 80 kişi köleliğin kurbanı oldu. Bu da günde yaklaşık 30 kişiye tekabül ediyor.
İnsan kaçakçıları pandemi indirimi yaptı

YORUM EKLE
1
86 milyon seçmen, posta yoluyla sandığa gitti
2
Bilim insanları uyardı! İnsanlara 850 bin virüs...
3
300 milyon gezegende yaşam olabilir
4
Yüz yüze çarpıştılar: 8 yaralı
5
3 metre yükseklikten beton zemine düşerek ağır...
6
Tatar ve Anastasiadis yarın akşam bir araya gelecek
7
Meclis Genel Kurulu toplandı
8
Güney’de mumyalanmış halde erkek cesedi bulundu
9
Kıbrıslı Rum şirket hızlı test üretti
10
Sucuoğlu: Kabine kafamda hazır
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
03:31

GÜNEŞ
05:27

ÖĞLE
13:07

İKİNDİ
17:06

AKŞAM
20:37

YATSI
22:24
SIRADAKİ HABER