Fransa’nın güneyinde yer alan Nice kentinde, ismi açıklanmayan bir saldırgan tarafından bıçaklı saldırı gerçekleştrildiği belirtildi.

Fransız Polisi, Notre-Dame Kilise'nin yakınında gerçekleştirilen saldırının ardından 2 kişinin öldüğünü ve bir kadının başı kesilmiş olarak bulunduğunu duyurdu.

Nice Belediye Başkanı Cristian Estrosi, gazetecilere açıklamasında 'polis müdahalesinde yaralanan şüphelinin 'Allahü Ekber' diye bağırdığını' söyledi. Estrosi, "Bugün, İslami faşizme yeni kurbanlar vererek çok daha ağır bedeller ödemekteyiz. Buna şüphe yok. Sürekli 'Allahü Ekber' diye tekrar tekrar bağırdı" ifadelerini kullandı. 

GÖZALTINA ALINDI

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ise olayla ilgili polis soruşturmasının devam ettiğini ve saldırganın gözaltında olduğunu söyledi.

MACRON İNCELEME YAPACAK

Bununla birlikte, Fransız parlamentosunda saldırıda ölenler bir dakikalık saygı duruşu düzenlendi. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırıyı görüşmek için bakanlarını acil topladı. Macron'un Nice'e gelip incelemelerde bulunacağı aktarıldı.

ÖĞRETMEN PATY'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

Fransa’da 16 Ekim Cuma günü, ortaokul öğretmeni 47 yasındaki Samuel Paty, Charlie Hebdo mizah dersinde çıkan Hz. Muhammed karikatürlerini öğrencilerine gösterdiği gerekçesiyle, 18 yaşındaki bir Çeçen tarafından kafası kesilerek öldürülmüştü. Ardından, Paty'nin öldürülmesine tepki olarak bazı Fransızlar, Charlie Hebdo karikatürleriyle yürüyüş düzenlemiş ve bu durum ülkedeki Müslümanların tepkisini çekmişti.

Ancak, polisler Nice'teki saldırının nedenin henüz tam olarak anlaşılamadığını ve şüphelinin  motivasyonunu öğrenmeye çalıştıklarını bildirdi.