Çay devi Tetley, tadım ekibine katılacak iki çay meraklısı arıyor. Başarılı adayların günde 300'e yakın farklı çayı tatması bekleniyor.
   Britanyalı çay şirketi, "eğitimli çay alıcıları" olarak seçilen kişilerin, "çayın gizli lugatını öğrenebilmeleri" için farklı çayları tatmak üzere dünyanın dört bir yanına gönderileceğini belirtti. Görev başlangıçta önemli miktarda eğitim içerecek ve adaylara çay üretim süreci hakkındaki bilgilerini pekiştirme fırsatı sunacak.
   Özel şartlar konusunda Tetley, 2:2 derecesine (Birleşik Krallık'ta lisans eğitiminde verilen onur derecelerinden biri), ek olarak baskı altında iyi çalışan, güçlü analitik becerilere sahip ve kendini yüksek derecede motive edebilen kişileri işe almak istediğini bildirdi.
   Tetley'in sözcüsü, "Bu, çok az kişinin var olduğunu bildiği rüya gibi bir iş" dedi. Çay tadımı bir güzel sanattır, ustalaşması yıllar alan şarap garsonluğuna bayağı benzer. Uzman sayılmak için 450 beceriye dair 10 bin saatlik eğitimin tamamlanması gerekiyor ve biz de bunu sunuyoruz.
   Şirket sözcüsü, pozisyon için önceden çay tadımı deneyiminin gerekli olmadığı belirterek devam etti.
   “Başlarken rafine bir damak tadına sahip olmanıza gerek yok, bu bizim eğitim ve mentörlük programımız aracılığıyla geliştirilecek. Dolayısıyla harika yiyecek ve içeceklerin tadına bakmaya dair net bir tutkunuz varsa ve farklı kaliteli çay türlerinin keskinliği, ışıltısı, rengi ve gövdesi hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, bize ulaşmanızı istiyoruz”.