Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le görüştü.
Yılmaz, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Hükümet Başkanları/Başkan Yardımcıları Toplantısı'na katılmak için geldiği Azerbaycan'da, Cumhurbaşkanı Aliyev'le bir araya geldi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Yılmaz, Aliyev'e Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.
Aliyev, selamlar için teşekkür etti, kendi selamlarını da Erdoğan'a iletmesini rica etti.
Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğunu belirterek bunun, Şuşa Beyannamesi'nin temel ilkelerinden biri olduğunu vurguladı.
Aliyev de Azerbaycan'ın her zaman Türkiye’nin yanında olduğunu ifade etti.
Görüşmede, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ve stratejik müttefiklik ilişkilerinin tüm alanlarda başarıyla geliştiği memnuniyetle vurgulanarak çeşitli düzeylerde yapılan karşılıklı ziyaretlerin, ilişkilerin daha da genişlemesine katkı sağladığı belirtildi.
TDT Hükümet Başkanları/Başkan Yardımcıları Toplantısı'nın önemine işaret edilen görüşmede, bu etkinliğin teşkilat çerçevesinde işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik konuların ele alınması için iyi bir fırsat sunduğu ifade edildi.
Yılmaz, bu toplantıya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel'in katılımını da memnuniyetle karşıladığını belirterek bu nedenle Azerbaycan'a teşekkür etti.
Gebele'de geçen yıl TDT Devlet Başkanları Konseyi'nin 12. Zirve Toplantısı'nın yüksek düzeyde gerçekleştirildiğini ve söz konusu etkinlikte önemli sonuçlar elde edildiğini belirten Yılmaz, Azerbaycan'ın TDT dönem başkanlığının başarılı olduğunu vurguladı.
Görüşmede ayrıca, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ikili işbirliğinin perspektifleri, bölgesel durum ve karşılıklı ilgi uyandıran diğer konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.





