Dinçyürek: Çocuklara iyi bir gelecek sunmak, her birimizin ortak görevidir Dinçyürek: Çocuklara iyi bir gelecek sunmak, her birimizin ortak görevidir

Dünya piyasalarında Brent petrolün varil fiyatı dört yılın en düşük seviyesine geriledi. Türkiye, bu düşüşe paralel olarak akaryakıt fiyatlarında litre başına 2.58 TL’lik bir indirime gitti. Türkiye’deki bu gelişme, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) vatandaşların gözünü yeniden Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'na çevirmesine neden oldu.

KKTC’de yürürlükte olan mevcut uygulamaya göre, akaryakıt fiyatlarının döviz kuru ve uluslararası petrol fiyatlarına göre “otomatik” olarak belirlenmesi gerekiyor. Ancak brent petroldeki tarihi düşüşe rağmen, ülkede hâlâ bir fiyat güncellemesi yapılmadı.

Vatandaşlar, Türkiye’deki indirimlerin hemen yansıtıldığını, KKTC’de ise benzer bir refleksin gösterilmediğini belirterek, “Brent rekor kırarak düştü ama biz hâlâ zamlı tarifeden yakıt alıyoruz. Bakan Amcaoğlu sadece izliyor” yorumlarında bulundu.