Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Düzce Belediyesi arasında Mayıs 2023'te imzalanan iş birliği protokolü kapsamında hazırlanan “KKTC Toplu Taşıma Master Planı” bugün kamuoyuna tanıtıldı. Projenin tanıtılmasının ardından Şehir Planlama Dairesi’nin eski müdürlerinden Asilkan Berkut sosyal medya hesabından dikkat çeken bir yorum yaptı.

"ÜLKEYE GİRENİN HADDİ HESABI YOK, ÇIKAN GİDEN YOK, KAÇAK DOLDU MEMLEKET"

Berkut, ülkedeki kontrolsüz nüfus artışına işaret ederek, toplu taşıma planlarının tek başına çözüm olmayacağını savundu. Her hafta yaklaşık 150 yeni yurttaşlık verildiğini iddia eden Berkut, “Girenin haddi hesabı yok. Çıkan, giden yok. Kaçak doldu memleket” ifadelerini kullandı.

"BU KAFAYLA YOLA DEVAM EDİLİRSE, HER ŞEY EZİYETE DÖÜNŞMEYE DEVAM EDECEK"

Telekomünikasyon Dairesi’nin tüm şubelerinde yarın 2 saatlik uyarı grevi
Telekomünikasyon Dairesi’nin tüm şubelerinde yarın 2 saatlik uyarı grevi
İçeriği Görüntüle

Artan nüfusun altyapıya baskı yarattığını belirten Berkut, “Bu yıllar daha iyi yıllar. Bu kafayla yola devam edilirse ne yollarda araç sürülebilecek, ne yaya yürünebilecek, ne okullar, ne hastaneler, ne elektrik ne de su yeterli olacak. Zaten memleket yaşanmaz hale geldi, her şey eziyete dönüştü” dedi.

"BU PLAN HİÇ BİR ŞEYE ÇARE OLMAYCAK"

Toplu taşıma planlarının bu şartlar altında yetersiz kalacağını belirten Berkut, “Toplu taşıma falan filan hikaye. Hiçbir şey çare olmayacak. Kontrolsüz, plansız, programsız memleket idaresinin sonu çok acı olacak” diyerek hükümete çağrıda bulundu.