Kuzey Kıbrıs  Türk Cumhuriyeti’nin yurt dışındaki en kapsamlı uluslar arası  fuarı olan 1. KKTC Fuarı ve Tanıtım Günleri, İstanbul’da açıldı.

 
CNR Fuar Merkezi’nde cumartesi gününe kadar devam edecek fuarın açılışını Başbakan Hüseyin Özgürgün, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu birlikte gerçekleştirdi.
 
Fuar ve Tanıtım Günleri, Türkiye  ile KKTC ekonomi bakanlıkları işbirliğinde Türkiye Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD)
 
16.MÜSİAD EXPO Ticaret  Fuarı ile eş zamanlı olarak açıldı.
 
KKTC’ye fuar kapsamında yer verilen 2 bin metre karelik alanda, yüze yakın sanayi, yüksek öğretim,  turizm ve inşaat/emlak firması tanıtım gerçekleştiriyor.
 
KKTC Fuarı, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşırken, otantik taş duvar kaplamalı KKTC standı dikkat çekti . Kıbrıs’a özgü ürünlerin de ikram edildiği fuarın açılışında halk dansları ekibi de gösteri sundu.
 
ÖZGÜRGÜN
 
Başbakan Hüseyin Özgürgün, 100’ün üzerinde ülkeden yerli ve yabancı şirkete ev sahipliği yapan ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı açılış töreninde bir konuşma yaptı.
 
Başbakan Özgürgün, Türkiye’nin özellikle 2002’den sonra ekonomik alandaki hamlelerini büyük bir  gurur ve dikkatle takip ettiklerini ifade etti.
 
Başbakan Özgürgün, Türkiye’nin 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefine doğru ilerlediğini belirterek, Türkiye’nin desteğiyle KKTC’nin de büyüdüğünü söyledi.
 
Başbakan Özgürgün, KKTC  fuarının bugüne kadar açılmış en büyük fuar olduğunu belirterek, 2 bin metre kare alanda  onlarca firmanın tanıtım gerçekleştirdiğine dikkat çekti.
 
FETÖ’YE KARŞI TEDBİRLER
 
KKTC Hükümeti’nin 21 Temmuz’da FETÖ-PDY’yi terör örgütü ilan ettiğini ve bütün faaliyetlerini yasakladığını da konuşması sırasında vurgulayan Özgürgün, Polis ve GKK’nın  en ufak gelişmeyi takip ettiğini, bugüne kadar  en ufak bir faaliyete rastlanmadığını, gereken tüm tedbirlerin alındığını söyledi.
 
ZEYBEKCİ
 
Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zaetbekci de, Kıbrıs Türk halkının refahı ve mutluluğu için gereken desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.
 
“Kıbrıs bizim canımızdır, kalbimizdir” diyen Zeybekci, MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı ile eş zamanlı açılan KKTC Fuarı’nın katılımcılar tarafından ziyaret edilmesini önerdi.