Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği Genel Başkanı ve Yönetimi, Omağ Group’un davetlisi olarak KKTC’ye gitti

OMAĞ EKİBİ, YABANCI YATIRIMCILARI KKTC’YE GETİRTMEK İÇİN ÇALIŞIYOR… TÜRAP Genel Başkanı Sabbuhi Attar ve Genel Başkan Yardımcısı Sedat Kutlu, Omağ Group’un davetlisi olarak Kuzey Kıbrıs’taydı. Omağ Group Direktörü Şaziye Omağ, hedeflerinin bütün KKTC firmalarına kendi alanlarında katkı sağlayacak çalışmayı hayata geçirmek olduğunu vurguladı. Omağ Group Direktörü Kemal Omağ da hedeflerinin yabancı ülkelerden gelecek yatırımcıların ülkeye katkı vermesi ve bütün paydaşların bundan yararlanmalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

ARAP ZİRVESİ’Nİ KKTC’DE YAPMAK İSTİYORLAR… TÜRAP Başkan Attar ve Başkan Yardımcısı Kutlu, Başbakan Tatar ve bakanlarla yaptıkları temaslara yüksek katılımlı Arap yatırımcıların katılım gösterdiği Arap Zirvesi’ni KKTC’de de gerçekleştirmek istediklerini ifade etti. Attar, 2019 yılı Kasım ayında İstanbul’da gerçekleşecek olan Arap Zirvesi’ne Başbakan Ersin Tatar’ı konuşmacı olarak davet etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin köklü ve lider firmalarından Omağ Group, ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

Yaptıkları yatırımlarla isimlerinden oldukça söz ettiren Omağ Development, hem Kuzey Kıbrıs hem de şirketin yeni açılımlar sağlaması adına önemli bir girişimde bulundu.

Türk Arap Ülkeleri İş Birliği Derneği (TÜRAP) Genel Başkanı Sabbuhi Attar ve Genel Başkan Yardımcısı Sedat Kutlu, işbirliği yapmak amacıyla Omağ Group Direktörleri Şaziye Omağ ve Kemal Omağ’ın davetlisi olarak Kuzey Kıbrıs’ta bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Attar ve Kutlu’ya ziyaretlerinde şirket direktörlerinin yanı sıra Şirket Genel Müdürü Ekrem Soyşen, Koordinatör Mehmet Zeki Uzun, Finans Müdürü Kenan Evren Pınar eşlik etti.

TÜRAP Genel Başkanı Attar ve Genel Başkan Yardımcısı Kutlu, ziyaretleri çerçevesinde Başbakan Ersin Tatar, Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz’la görüştü.

Omağ Group Direktörü Şaziye Omağ, “50 yıllık geçmişimiz ve ülke halkının bize duyduğu güven neticesinde ülke ekonomisine her türlü katkıyı yapmak için çalışmak, sorumluluğumuzdur” diyerek hedeflerinin bütün KKTC firmalarına kendi alanlarında katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

TÜRAP Başkanı Attar ve Başkan Yardımcısı Kutlu, Başbakan Tatar ve bakanlarla yaptıkları temaslarda yüksek katılımlı Arap yatırımcıların katılım gösterdiği Arap Zirvesi’ni KKTC’de de gerçekleştirmek istediklerini ifade etti. Attar, 2019 yılı Kasım ayında İstanbul’da gerçekleşecek olan Arap Zirvesi’ne Başbakan Ersin Tatar’ı konuşmacı olarak davet etti.

KKTC firmalarına kendi

alanlarında katkı sağlanacak

TÜRAP Genel Başkanı Sabbuhi Attar ile Genel Başkan Yardımcısı Sedat Kutlu, Lefkoşa Metehan, Yenikent ve Girne bölgelerinde yapım aşamasında olan Omağ Group projelerini yerinde gördü.

Elit mimarisiyle dikkat çeken projelerden etkilenen Attar ve Kutlu, Omağ Group yetkililerini tebrik etti. Attar ve Kutlu, Girne bölgesinde bazı yatırım alanlarını da yerinde inceledi. İlk olarak Omağ Group merkez binasında karşılanan TÜRAP yetkilileri, şirket direktörleri ve yönetim kuruluyla birlikte toplantı gerçekleştirdi. İşbirliği konularının ele alındığı toplantıda, Omağ Group Direktörleri, gelecek yıl eylül ayında yapılmasını planladıkları ve bin-bin 500 Arap yatırımcının katılımı hedeflenen organizasyonu, ekonominin paydaşları olan farklı sektörlerden firmalara katkı sağlamak hedefiyle yapacaklarını anlattı. Misafir heyet, hedeflerinin bütün KKTC firmalarına kendi alanlarında katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

Omağ ailesi de, Attar ve Kutlu’yu ağırlamaktan onur duyduklarını dile getirerek, Omağ ülke kültürüne ait armağanlar sundu.

Attar: Hedefimiz, Arap yatırımcıları KKTC’ye davet etmek

TÜRAP Genel Başkanı Sabbuhi Attar ve Genel Başkan Yardımcısı Sedat Kutlu, Omağ Group yetkilileri ile gerçekleştirdikleri toplantıda Türk Arap Ülkeleri İş Birliği Derneği ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

TA Group’un gayrimenkul amaçlı kurulduğunu belirten TÜRAP yetkilileri, Arap ülkelerinden ileri döneme yönelik düzenlenen turlar ile İstanbul’a Arap yatırımcı götürerek ihtiyaca göre çalışmalar sürdürüldüğü söyledi. Organizasyonun 5 farklı sektörden toplam 150 firmanın olması kaydıyla yapılabildiğini belirten TÜRAP yetkilileri, Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımı için bir dosya hazırlanması gerektiğini ifade etti. Yetkililer, organizasyonu 22 ülkenin büyükelçilerinin desteklediğini ve katılım gösterdiğini belirtti.

Taraflar benzer bir organizasyonun KKTC’de en kısa sürede hayata geçirilmesiyle ilgili işbirliği yapma kararı aldı. Sabbuhi Attar, doğru şartları sağlamak ve bu organizasyonu en kısa sürede gerçekleştirmek amacı ile Omağ Group ile birlikte çalışmalarını en kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi.

Tatar: Yatırımcıların ülkemize yatırımlarını

artırması için her türlü desteği vermeye hazırız

Başbakan Ersin Tatar, TÜRAP Genel Başkanı Sabbuhi Attar ve Genel Başkan Yardımcısı Sedat Kutlu’yu kabulünde yabancı ülkelerden Kuzey Kıbrıs’a gelecek yatırımcıların artması için gerekli çalışmalara her türlü desteği hükümet olarak vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Tatar, Omağ Development’e katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Kabulden duydukları memnuniyeti dile getiren Sabbuhi Attar da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Araplar için öneminin yüksek olduğunu belirterek inşaat, turizm ve eğitim alanında her türlü katkıyı yapılabileceklerini söyledi. Attar, Arap vatandaşı ve yatırımcıların vize konusuna ülkeye giriş çıkışlarda yaşadıkları sorunu dile getirdi. Her yıl bin 500 Arap yatırımcının katılım gösterdiği Arap Zirvesi’nden Tatar’a söz eden Attar, bu organizasyonda Türk-Arap yatırımcıların buluştuğunu, buna benzer bir organizasyonun KKTC’de de olması için Omağ Group ile birlikte çalışma yapacaklarını kaydetti.

Omağ Group Direktörü Kemal Omağ da “Ülkemizin kalkınması için durmadan çalışmaya devam ediyoruz” diyerek hedeflerinin yabancı ülkelerden gelecek yatırımcıların ülkeye katkı sağlamaları ve bütün paydaşların bundan yararlanmalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Üstel: Vize sorunuyla ilgileneceğim

TÜRAP Genel Başkanı Sabbuhi Attar ve Genel Başkan Yardımcısı Sedat Kutlu, Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel’le de görüştü.

Turizm Bakanlığı olarak yapılacak çalışmalara her türlü desteği verebileceklerini belirten Üstel, Omağ Group’a teşekkür etti.

TÜRAP’ın Arap ve Türk yatırımcılar için ticari üst olmaya çalıştığını belirten Attar, KKTC turizminin gelişimine katkıda bulunmak adına Araplarla işbirliklerinin sağlanması adına arabuluculuk görevini üstlendiklerini belirtti, Bakan Üstel’i zirveye davet etti.

Türkiye dışındaki organizasyonlar için de çalışmaları olduğunu belirten Attar, körfez ülkeleri içinde bir üs oluşturmak istediklerini kaydetti. Attar, hedefin siyasi zorlukları aşıp işbirliği içinde ticari faaliyetler sağlanması olduğunu belirtti. Attar, Arap vatandaşlarının KKTC’ye gelişlerinde yaşadığı vize sorununu Bakan Üstel’le de paylaştı. Bakan Üstel de sorundan haberdar oluklarını, sorunun aşılması için gerekli girişimlerde bulunacağını kaydetti.

Oğuz: Tarım ve gıda alanını geliştirecek

organizasyonları destekliyoruz

Heyet, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz’la da bir araya geldi. Oğuz, tarım ve gıda alanını geliştirecek organizasyonlara her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

Oğuz, ihracatın tamamının Türkiye üzerinden gerçekleştirildiğini belirterek Arap ülkelerine Türkiye üzerinden hellim ihracatının yapıldığını kaydetti. Her yıl şubat ayında Dubai’de gerçekleşen tarım fuarından söz edilen ziyarette Oğuz, zeytin ve harnupun Kıbrıs için önemine dikkat çekti. Oğuz, Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’ye sürekli destek olduğunu ifade ederek minnetlerini belirtti.

TÜRAP Genel Başkanı Sabbuhi Attar, tarım ve gıda alanında fuarlar yaptıklarını belirterek 2020 Nisan ayında İstanbul’da gerçekleşecek Tarım Zirvesi’ne Bakan Dursun Oğuz’u davet etti. Böylesi bir fuara katılımın ülke için önemine vurgu yapan Oğuz, göreve geldikleri ilk günden itibaren durmadan çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.