Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuryieti, Travel Expo Ankara Fuarında yerini aldı. Fuarla birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıtım günleri de yapılıyor.

7 ülkeden 42 şehir 220 katılımcının katıldığı Fuar 26 Mart Pazar günü sona erecek. Travel Expo Ankara Fuarı ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezinde yapılıyor.

10.000 m²’lik alanda kurulan Fuarda, Onur konuğu olan  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Melandra  Kıbrıs evi canlandırması ile  297  m² lik standla yerini aldı. Fuarla birlikte, Turizm ve Çevre Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Türkiye’nin 10 ilinde başlattığı tanıtım etkinliklerinin ikincisini  Ordu’nun ardından Ankara’da gerçekleştiriyor.

 

ANKARA ÇIKARTMASI

Fuarın açılışında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devlet Halk Dansları topluluğu ve Kemal Deveci Kaval Dinletisi büyük beğeni ile izlendi.

Fuara Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Turizm ve Çevre Bakanlığı, Kültür Dairesi, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği, Kıbrıs Türk Rehberler Birliği, Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği,  Karpaz Eko Turizm Derneği,Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanatkarlar Odası,Devlet Planlama Örgütü, Akdeniz Natura Eco Agro Turizm Derneği ,  Sağlık Turizmi Konseyi, Üniversitler, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Sanayiciler, Mormenekşe Kadınlar Birliği ve Pergama Kültür ve Sanat Derneği katıldı.

 

KUZEY KIBRIS STANDI’NA BÜYÜK İLGİ

İlk kez Kıbrıs’a özgü ürünlerin satışının da yapıldığı fuarda, Kıbrıs Kültürü ve Kıbrıs lezzetlerinin tanıtıldığı  standlar katılanların yoğun ilgisini çekerek büyük beğeni topluyor.

Akdeniz ve Kıbrıs Kültürünün  Türkiye `ye yansımasını yapılan  etkinliklerle fuar alanında ziyaretçilere göstermek amacı taşıyan Kuzey Kıbrıs standı çok hareketli anların yaşanmasına vesile oluyor.

KKTC kendine ayrılan alanda kurduğu mutfakta pişirdiği yiyecekleri ve Kıbrıs’a özgü tadları fuara katılanlara ikram edip Kıbrıs lezzetlerini tatmalarına olanak sağlanıyor.

 

ESENYEL: “KUZEY KIBRIS’IN TARİHİ KÜLTÜREL VE YÜZYILLARA DAYALI MEDENİYETİ İLE BİRLİKTE KÜLTÜREL COĞRAFYAMıZ GÖRÜLMEYE VAR”

Fuarı ziyaret eden Kıbrıs’ın Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, BRT’ye yaptığı açıklamada KKTC’nin Travel Expo Ankara 2017 etkinliğinde onur konuğu olarak bulunmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Turizmin ülkenin iki lokomotif sektöründen biri olduğunu kaydeden Korkut, Fuar’ı dolaştığını ve KKTC standının etkinlikte özenli ve canlı bir şekilde yer aldığını kaydetti.

Fuarın hayırlı geçmesini dileyen Korkut, “ ileriki fuarlarda burada bir eksikliğimiz varsa onun da telafi edilmesini telkin ediyorum” dedi.

TC Kültür ve Turizm Bakanı Danışmanı Halime Uslu da fuarı ziyaret ettti

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yarımcısı Hüseyin Yayman, Travel Expo Ankara’nın bu yılki onur konuğunun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet olduğunu kaydederek; KKTC’den fuara katılanları Ankara’da ağırlamaktan gurur duyduklarını söyledi.

Yayman “Daha fazla işbirliğimiz var.Bakanımız Nabi Avcı beyin bize talimatları doğrultusunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye’de tanıtılması konusunda Sayın KKTC Turizm Bakanımızla faaliyetlerimiz devam ediyor. “ dedi.

Fuarın güzel geçmesini istediklerini kaydeden Yayman, Kuzey Kıbrıs ile Türkiye Cumhuriyeti arasında daha fazla işbirliği daha fazla turizm. Her turist bir barış elçisidir . Turizimde çok önemli hedeflerimiz var. İnşallah Cumhuriyetimizin 100. Yılında yani 2023 senesinde 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir bekliyoruz. Turizmi sadece güneş kum denizden ibaret değildir. İnanç turizimi, kültür turizmi, tarih turizmi, spor turizmi, sağlık turizmi, yayla turizmi konusunda inşallah tüm tanıtım stratejimizi yeni baştan yeniden yapılandıracağız” dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan da , Kuzey Kıbrıs’ı Ankara’da ağırlamaktan çok mutlu olduklarını belirterek turizmin önemine işaret etti.

Turizm ve Çevre Bakanı İsmet Esenyel, fuara katılan herkesin bir bütünlük içerisinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizmini tanıttıklarını bunu yaparken  de ne kadar başarılı olduklarını gördüklerini söyledi.

Türkiye’nin sadece demiz kum ve güneşten ibaret olmadığının  kendi içerisinde barındırdığı kültürel varlıkları ile de anılması gerektiğinin dile getirildiğini anımsatan Esenyel, aynı şeyin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için de geçerli olduğunu kaydetti.

Esenyel, “ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tarihi kültürel ve yüzyıllara dayalı medeniyeti ile birlikte bir kültürel coğrafyamız var ki bizim bu güzelliklerimizi sadece eğlence turizmi üzerine sonuçlandırılmayarak, bir şekilde bütün güzelliklerimizi Türk insanına yansıtmak istiyoruz. “ dedi.

Yapılan tanıtım etkinlikleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni görmeyenlerin görmelerinin  sağlanmaya çalışıldığını kaydeden Esenyel, Bakanlık olarak üzerinde durdukları en önemli konulardan birinin dış dünyada tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini yaparken ana Pazar olan Türkiye’ye de Kuzey Kıbrıs’ın güzelliklerin taşımak olduğunu söyledi.

Fuara Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’inden katılan temsilciler  fuara gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını dile getirdiler.