Turizm Bakanlığı dünyanın en büyük turizm borsası olarak bilinen “ITB Berlin Turizm Fuarı”na katılarak ülke turizmini tanıtıyor.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 9-13 Mart tarihleri arasında Almanya’nın Başkenti Berlin’de 50. kez gerçekleştirilen fuarda bakanlık yetkililerinin yanı sıra turizm sektörünün temsilcileri de yer alıyor.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da söz konusu fuara katılarak ülke turizmine katkı sağlayacak görüşmelerde bulunuyor.

 

ÜLKE KÜLTÜRÜ SERGİLENİYOR

Fuarda Kıbrıs evlerinin kapı önü canlandırması yapılarak ülkeye özgü yiyeceklerin sergilenmesi ve ikramı folklor kıyafetli kızlar tarafından yapılıyor.  Hasır işi ile üretilen sele-sepet yapımı ve folklor gösterileri standa olan ilgiyi daha da artıyor.

 

KKTC standını ziyaret eden misafirlere; hellim böreği, pidede hellim, pidede tahın helvası, ceviz macunu, turunç macunu, çörek, sumada, limonata, zivaniya, gül şurubu, çitlembikli bidda, üzüm sucuğu, badem ve Türk kahvesi ikram ediliyor.

 

ÜLKEYİ TANITICI BROŞÜRLER DAĞITILIYOR

Fuarda, Almanya turizm genel bilgi broşürü, Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret etmek için 50 neden broşürü, turistik karayolları haritası, eko turizm broşürü, özel ilgi turizmine yönelik çeşitli broşürler, turistik tanıtım DVD’leri, kumaş heybe, su sporları, eko-turizm, dağ bisikletçiliği gibi broşürler dağıtılıyor.

 

TURİZMİN NABZI BERLİN’DE ATIYOR

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen “ITB Berlin 2016” turizm fuarında, özellikle Almanya ve Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen tur operatörleri, hava yolu şirketleri, seyahat acenteleri, turizm yazarları, turizm teknolojisi üreten firmalar, restoranlar, turizm birlikleri, oteller, gemi turizmi şirketleri, turizm pazarlama şirketleri ve turizm sektöründe faaliyet gösteren birçok profesyonel yer alıyor.

 

İlk iki gün profesyonellere açık olan fuar daha sonra tüm halkın ziyaretine açık olacak.

 

SUCUOĞLU, KKTC STANDINI ZİYARET ETTİ

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ise fuara katılarak KKTC standını ziyaret etti. Sucuoğlu stantta yaptığı açıklamada dünyanın en büyük fuarı olan ITB Berlin Fuarı’na çok iyi hazırlandıklarını ve fuar süresince etkin tanıtım kampanyası yürüteceklerini söyledi.

 

Sucuoğlu, Türkiye’den sonra en fazla turistin Almanya pazarından geldiğini ifade ederek, bu pazara çok önem verdiklerini kaydetti.

 

Almanya’dan gelen turistlerin genellikle özel ilgi turizmini tercih ettiğini de belirten Bakan Sucuoğlu, bu nedenle tanıtımlarda eko turizmi ön plana çıkardıklarını da vurguladı.

 

Yürüyüş, dağcılık, bisiklet, dalış ve kültür turizminin ülkeye daha fazla getirisi olduğunu dile getiren Sucuoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın iklimi ve doğası ile her geçen gün daha çok rağbet gördüğünü söyledi.

 

KITSAB, KITOB, RES-BİR ve KITREB’den oluşan sektör temsilcileri ile birlikte fuara katıldıklarını ve sektör ile birlikte hareket ettiklerini de belirten Sucuoğlu, sektörün sorunlarını çözmek için her türlü girişimi yaptıklarını da ifade etti.

 

TC Turizm Bakanı Mahir Ünal ile de her fırsatta görüştüklerini ifade eden Sucuoğlu, Berlin Fuarında Bakan Mahir Ünal ve heyeti ile görüşmelerde bulunacaklarını belirtti.