Çağıner, her tarafın kapatılabileceğini ve sıfır vakayı sağlanabileceğini ifade ederek “bunu da unutmamamız gerekir ki sabah kalktığımızda nasıl ekmek bulup yeyeceğiz. Bunun çözümünü bulursak kapanabiliriz” dedi.

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dİmağ Çağıner, Haber Kıbrıs Web TV'de Ali Baturay ile Markaj programına konuk olarak soruları yanıtladı.

Turizm sektöründe çalışan sayısının 20 binden 7 bine kadar düştüğünü kaydeden Çağıner, turizm sektöründe var olan sorunun çok ciddi boyutlara ulaştığını söyledi. “Ne yaparsanız yapın her yerden gol yersiniz. Bizim adımıza empati yapılmadı bu süreçte. Bu insanlar ne yeyip içecek bunlar düşünülmedi. Kıbrıslı kimliği üzerinden bir tartışma yapılıyor ancak bizim yanımızda çalışan insandır mantığıyla ilerliyoruz. Şu anda 7 bin çalışanın yüzde 50’si Kıbrıslı Türk’tür.  Birbirimizi kutuplaştırıcı dilden vazgeçilmesi gerekiyor. Bunun üzerine bir de seçim gelince zarar gören Kıbrıslı Türkler olacaktır. 2021 yılında eğer aklımızı başımıza almazsak, empati yapmazsak bunun bedelini ödeyebilmek mümkün değildir” diye konuştu.