Kuzey Kıbrıs’ın batısında Lefke’ye bağlı doğa güzelliğiyle bilinen Bağlıköy’de yerel turizm kalkınmasına model olacak bir girişime imza atıldı

KONAKLAMA İMKANI OLACAK… Bağlıköy Konuk Evi-Ambelikou Guest House, eylül ayında hizmete açılıyor. Geleneksel Kıbrıs dokusunu yansıtan, 3 oda ile konaklama imkanı sunacak mekanda, konaklama hizmeti yanında, köy kahvaltı konseptinin oluşturulması da hedefleniyor. Ailesinin evini restore edip, yaşatma hayalini gerçeğe dönüştüren emekli basın mensubu Perihan Aziz ise çok mutlu.

Hasan KARLITAŞ

Kuzey Kıbrıs’ın batısında, Lefke ilçe sınırları içerisinde bulunan Bağlıköy’de, alternatif bir mekan olarak, tasarlanan Bağlıköy Konuk Evi-Ambelikou Guest House, eylül ayında hizmete açılıyor.

Geleneksel Kıbrıs dokusunu yansıtan, 3 oda ile konaklama imkanı sunacak mekan, eski özellikleri korunarak restore edildi.

Her bir oda, zemininden tavanına ve tüm ince detaylarına kadar düşünülerek hazırlandı. Eylül ayı sonrasında, konaklama hizmeti yanında evde, köy kahvaltı konseptinin de oluşturulması hedefleniyor.

Bağlıköy Konuk Evi’nin, yüzde 65’i Türkiye Cumhuriyeti tarafından, geriye kalanı ise öz kaynak ile finanse edildi. Bu özel mekan, batı bölgesinde yerel turizm kalkınmasına model olacak bir tasarım anlayışıyla planlandı.

Aziz: Hayalim gerçek oldu

Ailesinin evini restore edip, yaşatma hayalini gerçeğe dönüştüren, emekli basın mensubu Perihan Aziz, mutluluğunu şu cümlelerle ifade etti:

“En büyük hayalimdi. Maddi ve manevi olarak zor bir süreç oldu. Ama sonucu güzel oldu. Hayalimin gerçek olmasından dolayı çok mutluyum”.

Cittaslow (sakin şehir) Lefke’de, adını eko köy olarak duyuran Bağlıköy, geleneklerini yaşatan konuksever insanları, kerpiç ve taş evleri yanında, dağ ve deniz arasındaki eşsiz konumu ile içiçe, doğa ile başbaşa sakin bir geçirmek isteyen sevenlerini bekliyor.