Misli KADIOĞLU

 

Kuzey Kıbrıs’ta 1979 yılından buyana turizmde verdiği hizmetlerle ülkenin adını dünyada duyurmaya başaran ve Avrupa’nın birçok ülkesinden ülkeye ciddi bir turist akışı sağlayan Akmina Travel Club, İngiltere pazarına girmeye hazırlanıyor.
Akmina Travel Club Direktörü İsmail Abidin, ülkede tüm otellerle anlaşmalı olduklarını, avantajlı ve rekabetçi fiyat aralıklarıyla hizmet verdiklerini söyledi. Almanca, İngilizce, Rusça, Fransızca lisanlarında hizmet veren bir ekibe sahip, aynı zamanda birçok dilde hizmet veren bir internet teknolojisine de sahip olduklarını belirten Abidin, diğer pazarlarda sağladıkları başarıyı İngiltere pazarında da sağlayacaklarına inancını belirtti.

Hedefimiz İngiltere pazarı

Akmina Travel Club Direktörü İsmail Abidin, Kıbrıs’ın İngilizlerin sevdiği bir destinasyon olduğunu Güney Kıbrıs’a İngiltere’den yaklaşık 1 milyon turist geldiğini ancak Kuzey’in bundan pay alamadığını ifade ederek hedeflerini İngiltere pazarına yönlendirdiklerini söyledi. Abidin, Hollanda, Belçika, Danimarka, Sırbistan, Romanya, Macaristan, İsviçre, Almanya gibi ülkelerde müşteri ve partnerlere sahip olduğunu dile getirerek, İngiltere’yle de diğer pazarlarda elde ettikleri başarıyı yakalamak istediklerini belirtti. Ekipleri ve partnerleriyle birlikte bunun için adım atmaya başladıklarına işaret etti. 

“Ülkenin tanıtımı için çalışıyoruz”

Ülkenin tanıtımı ve pazarlanması için firma olarak ciddi çalışma içerisinde olduklarına vurgu yapan Abidin, nasıl müşteri bulunacağı, ada koşullarında nasıl hizmet verileceği konularında elde ettikleri tecrübelerini partnerleriyle birlikte müşterilerine sunduklarını söyleyerek, “Biz bir pazara girdiğimizde, o pazarın ihtiyaçlarını önceden analiz edebilen bir yapıya sahibiz. O nedenle, İngiltere pazarında da başarılı olabileceğimize inanıyoruz” dedi. Abidin, İngiliz pazarında da diğer pazarlarda yaptıkları aktivitelere devam edeceklerini söyledi.

“Kuzey Kıbrıs ilerleyen bir potansiyele sahip”

İsmail Abidin, Kuzey Kıbrıs’ın her geçen gün ilerleyen bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek, “Kuzey Kıbrıs, Akdeniz’de güvenli bir limandır. Terörden ve kriminal suçlardan uzak, doğası, güneşi, havası, insanıyla, bir tatilcinin huzur içerisinde tatilini geçirebileceği, düşük bütçe ile iyi hizmet alabileceği bir destinasyondur” diye konuştu. Abidin, doğru zamanda doğru yatırımlar yapılmaya devam ederse, Kuzey Kıbrıs’ın on yıl içerisinde vazgeçilmez bir destinasyon olacağını ifade etti.

Devlete de iş düşüyor

Abidin, devlet desteğiyle, iyi iş yapan ve iş yapma potansiyeli olan herkesin önünün açılması, kime söz verildiyse yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. “Bizim işimiz hata kabul eden bir iş değildir. Reklam, pazarlama, tanıtım bütçelerimiz olmalıdır. Gerçekçi yaklaşımlarla tur operatörlerinin önü açılmalıdır” diyen Abidin, yeterli miktarda katkının zamanında verilmesinin şart olduğunu vurguladı. Abidin, devlet bütçesinde turizme 100 milyonun üzerinde bir bütçe ayrılması gerektiğini söyleyerek, turizm sektörünün, beraberinde 33 sektörü de harekete geçirdiğini, devlet bütçesinde de yerinin en önde olması gerektiğini dile getirdi.