Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Gazimağusa Belediyesi işbirliğinde ülkemize gelen turistlere kültürümüzü tanıtmak ve turizmin canlanmasına katkı sağlamak amacıyla bugün Akkule Turist Enformasyon Ofisi’nde  turizm etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte ülke kültürünü yansıtan sele, sepet, sesta yapımının yanı sıra yöresel yiyecek, içecek ikram ve satışlarının gerçekleştirildiği standlar da kuruldu.

 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, Gazimağusa kentinin ziyaret edilmesinin ve turistlerin buradan güzel izlenimlerle ayrılmalarının önemine işaret ederek, şehrimiz, Kıbrısımız çok güzeldir. Gazimağusa diğer şehirlere göre tarihsel ve kültürel potansiyeli daha yüksek bir kenttir. Biz de bu sorumlulukla hareket ediyoruz’ dedi ve turizmin canlanmasına yönelik düzenlenen etkinliğe katkı koyanlara teşekkür etti.

 

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel de konuşmasında, turizmi halk ile buluşturmak için düzenlenen etkinliğin, turizmi dış dünyaya taşımak adına büyük önem taşıdığını belirterek, etkinliğe katkı koyanlara teşekkürlerini sundu.

Etkinlikte daha sona Turizm ve Folklor Araştırma Derneği ekibi tarafından halk dansları gösterisi sunuldu ve davetlilere yöresel yemeklerin ikramı yapıldı.