Başbakan Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Sağlık Bakanı Ali Pilli, Spor Federasyon Başkan ve Temsilcileri ile Sayıştaylık Salonu’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Spor Dairesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana ve Spor Dairesi yetkililerinin de katıldığı toplantıda, hükümet ve federasyon temsilcileri koronavirüse karşı mücadele nedeniyle 2 aydır yapılamayan spor faaliyetlerinin yeniden başlaması ile ilgili görüş alış verişinde bulundu.

Federasyon temsilcileri, virüse karşı süreci ilk günden başarılı bir şekilde götüren hükümeti kutladıklarını da ifade ettiler.

Spor Federasyonları tek söz alarak güncel sorunlarını gündeme getirdiler. Toplantıda açılış konuşmasını Genel Yönetim Kurulu başkanı Kemal Deniz Dana yaptı.

Başbakan Ersin Tatar konuşmasında Koronavirüs sürecini iyi yönettiklerini ve dünyada örnek olabilecek bir durumda olduklarını kaydetti.

Başbakan Tatar bu süreçte sporun önemini bir kez daha kavradıklarına vurgu yaparak önemli olanın bireylerin sağlıklı bir şekilde spor yapmalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Başbakan Tatar spor organizasyonlarının öncelikli olarak temassız başlaması ve ferdi antrenmanların yapılabileceğinin Bilim Kurulu uzmanları tarafından hazırlanan raporla kendisine sunulduğunu kaydetti.

Başbakan Ersin Tatar sporun yeniden açılımı için uzmanların çalışmalarını sürdürdüğünü, gerek bireysel gerekse takım sporlarında açılımın artık kademeler halinde başlayacağını söyledi.