Başbakan Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Sağlık Bakanı Ali Pilli, Spor Federasyon Başkan ve Temsilcileri ile Sayıştaylık Salonu’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Spor Dairesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana ve Spor Dairesi yetkililerinin de katıldığı toplantıda, hükümet ve federasyon temsilcileri koronavirüse karşı mücadele nedeniyle 2 aydır yapılamayan spor faaliyetlerinin yeniden başlaması ile ilgili görüş alış verişinde bulundu.

Federasyon temsilcileri, virüse karşı süreci ilk günden başarılı bir şekilde götüren hükümeti kutladıklarını da ifade ettiler.

Spor Federasyonları tek söz alarak güncel sorunlarını gündeme getirdiler. Toplantıda açılış konuşmasını Genel Yönetim Kurulu başkanı Kemal Deniz Dana yaptı.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay genel anlamda sporun önemine dikkat çekerken hükümet olarak spor alanına duyulan hassasiyeti vurguladı.

Açılımın bireysel sporlarda başlaması gerektiğini aktaran Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay bunu Bakanlar Kurulunda değerlendireceklerini kaydetti.