Lefkoşa’da bulunan Lama Diş Kliniği, Haziran ayında yeni binasına taşındı. Dr. Serhat Lama ve Dt. Ahmet Lama, Avrupa Birliği standartlarındaki yeni klinikte, titiz çalışmaları, son teknolojik aletler ve yöntemlerle, ferah bir ortamda,  diş doktoru korkusunu unutturacak bir yaklaşımla hizmet sunuyor.

İngiltere’de yaşayan ve yaz tatillerini Kıbrıs’ta geçireceklerin önceden randevularını aldığını söyleyen Dr. Serhat Lama, yurt içinden ve yurt dışından birçok hastaya hizmet verdiklerini ifade ederek, hedeflerinin İngiltere’de olduğu gibi “Re-call” sistemini uygulamak olduğunu kaydetti.

 

Misli KADIOĞLU

 

Lefkoşa’da Lama Diş Kliniği yeni binasında Avrupa Birliği standartlarında hizmet ve insan sağlığına verdiği önemle dikkat çekiyor. Dr. Serhat Lama ve Dt. Ahmet Lama’nın hizmet verdiği klinik, son teknolojik aletler, hijyen ve hastalara iç rahatlığıyla hizmet almalarını sağlayacak ortam sunuyor. Diş doktoru korkusunu unutturan sıcak yaklaşımlar, güler yüzlü personel ve işinde profesyonel diş hekimleri, yurt içinde olduğu kadar yurt dışından da geniş bir portföye sahip.
Dr. Serhat Lama, genç ve işinde oldukça titiz, başarılı bir doktor. Lefkoşa’da doğan ve Tük Maarif Koleji’nden mezun olan Serhat Lama, diş hekimi olan anne ve babasının izinden giderek, 2002 yılında İstanbul Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği’nden mezun oldu. 2007 yılında Diş Eti Hastalıkları ve İmplant üzerine doktorasını tamamlayan Lama, 2008 yılından beridir de Lefkoşa’da hizmet veriyor.

AB standartlarında hizmet

Lama Diş Kliniği’nde, implant, diş estetik, porselen, laminate gibi her türlü diş tedavisi hizmetlerini sunduklarını dile getiren Dr. Serhat Lama, Haziran ayından buyana eski kliniklerinin yanındaki binada, Avrupa Birliği standartlarında açtıkları yeni kliniklerinde konforlu, kaliteli bir hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi. Lama, her kesimden insana hizmet vermenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, ayrıca en büyük amaçlarının, halkta düzenli ağız sağlığı konularında alışkanlık kazandırmak olduğunu kaydetti.

Hedef “Re-call” sistemini burada uygulamak

Ülkede halkın diş sağlığı konusunda yeterince bilinçli olmadığına dikkat çeken Lama, çoğunlukla hastaların acil durumlarda diş doktoruna gitmeyi tercih ettiğini ifade ederek, hedeflerinin İngiltere’deki ve diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi “Recall” sistemini burada da hizmete koymak olduğunun altını çizdi.

Son teknoloji dijital röntgen kolaylığı

Dijital röntgen kolaylığıyla, tedavilerini sürdürdüklerini ifade eden Lama, bilgisayarla anında teşhis koyup tedaviye başladıklarını anlatarak, diğer röntgen cihazlarından farklı olarak 5’te bir daha az ışın veren bir teknoloji kullandıklarını ifade etti. İstanbul’daki teknisyenlerle online olarak irtibata geçip çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Serhat Lama, metalsiz porselen zirkonyum konusunda da, gerçek dişi taklit ederek sağlam, estetik açısından da tercih edilen bir uygulamayı da İstanbul’dan destek alarak uyguladıklarını ifade etti. Lama, “En iyisini yapmak için uğraşıyoruz. Kendimize yapılmasını istediğimiz şekliyle hastalarımıza hizmet sunmaya çalışıyoruz. Bu benim babamdan öğrendiğim en önemli şeylerden biridir.” dedi.

“İngiltere’den gelenler önceden randevularını alıyor”

İngiltere’den de birçok hastası bulunduğunu söyleyen Lama, “İngiltere’den ülkemizde tatil için gelmeyi planlayan vatandaşlarımız muhakkak bize uğruyorlar. Önceden randevu alıyorlar. Bizse söz verdiğimiz tarihte işimizi bitiririz. Birkaç ay önceden geleceklerinden haberdar olmamız, yani randevularını almaları gerekiyor. Biz de böylece daha sağlıklı bir çalışma yaparız” dedi.


6 ayda bir kontrol gerekli

Son olarak da, diş sağlığı konularında okuyucularımıza uyarılarda bulunan Dr. Serhat Lama, herkesin 6 ayda bir diş kontrolu yaptırması gerektiğine işaret ederek, dişlerin düzenli fırçalanmasının önemine değindi. Diş temizliği için diş ipinin de gerekli olduğunu vurgulayan Lama, düzenli kontroller olduğu zaman diş kayıpları yaşanmadığını, diş sağlığının genel sağlık açısından da çok önemli olduğunu söyledi.

İletişim için:
Tel: +90 (392) 2272159
SHT. Mustafa Salih S. No.6 Lefkoş
K.K.T.C.