Özel Haber

* Sağlık Bakanı Filiz Besim, “Son dönemlerde estetik cerrahide özellikle de özel sektörde çok ciddi adımlar atıldı. Estetik tedaviler için yurt dışından ve Güney Kıbrıs’tan hatırı sayılır düzeyde konuk ağırlıyoruz. Bakanlık olarak bunun sorunsuzca devam etmesi için ciddi bir çaba içerisindeyiz.”

KKTC Sağlık Bakanı Filiz Besim, son yıllarda sağlık alanında çok ciddi adımlar atıldığını belirterek, bunun özellikle sağlık turizmine yeni bir ivme kattığını vurguladı.

Turizmin bu özel alanındaki gelişmeler konusunda gazetemize açıklamalarda bulunan Besim, KKTC’de artık daha uygun ve daha kaliteli sağlık hizmeti sunulduğunun üzerinde özellikle durdu.

Özel hastanelerinin önemli yatırımlar yaptığını söyleyen Besim, devletin ciddi kontrolü altında tutulan bu sağlık merkezlerine yurt dışından hastaların da giderek artan bir ilgisi bulunduğunu anlattı.

Sağlık Bakanı Besim, son dönemlerde özellikle estetik konusunda ciddi gelişmelere dikkat çekerken, “Yurt dışından hatta Güney Kıbrıs’tan çok fazla hasta alıyoruz. Çok değerli Cerrah ve hekimlerin görev yaptığı bu merkezlerimizde dünya çapında tedaviler yapılıyor” dedi.

Filiz Besim, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin Kuzey Kıbrıs’taki sağlık turizmin olanaklarından gönül rahatlığıyla faydalanabileceklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Yıllardır sağlık turizmini konuşuyoruz. Ancak, sağlığı düzeltmeden bu işe giremezsiniz. Devletin kontrol ettiği sistemde, devlet ve özel kaliteli hizmet vermek için el ele vermeli.

İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türkler gönül rahatlığıyla çok daha ucuza, ailelerinin yanında sağlıktaki sorunlarını çözebilirler.

Devlet hastaneleri ve özel hastaneler artık kalp tedavisi konusunda oldukça güvenilir tedaviler sunuyor. Göz tedavileri, diş ve çene tedavileri en iyi şekilde yapılabiliyor, zaten tüp bebek konusunda oldukça iyi bir noktaya gelindi.

Son dönemlerde estetik cerrahide özellikle özel sektörde çok ciddi adımlar atıldı. Estetik tedaviler için yurt dışından ve Güney Kıbrıs’tan hatırı sayılır düzeyde konuk ağırlıyoruz. Bakanlık olarak bunun sorunsuzca devam etmesi için ciddi bir çaba içerisindeyiz.”

Yaşlı bakımevi müjdesi

Gazetemize müjdeli bir haber de veren Bakan Besim, sağlık turizmine yeni bir halka eklemek amacıyla devlet-özel işbirliğiyle “Yaşlı Bakımevi” projesini hayata geçirmeye çaba harcadıklarına işaret etti.

İngiltere’de yaşayan ve emekli olan Kıbrıslı Türklerin de yararlanması amaçlanan yaşlı bakımevlerini kısa sürede hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Besim, şöyle devam etti:

“İlk aşamada birinin Girne’de birinin de Lefke’ye bağlı Yeşilyurt’ta hayata geçirilmesi planlanıyor. Girne’deki eski Akçiçek Hastanesi binası restore edilerek hizmete sunulacak. Yeşilyurt’taki bakımevi ise Yeşilyurt Hastanesi ile golf sahası yakınına inşa edilecek. Başka deyişle her iki bakımevinin de hastanelerle çok yakın ilişkisi olacak.”

Sağlık turizmi için önemli yatırımlar

Sağlık bakanı Filiz Besim, sağlık turizmi açısından bu projelere büyük önem verdiklerini belirtirken, “Yaşlılıklarını burada geçirecek olan konuklar hem tam teşekküllü merkezlerde eksiksiz sağlık hizmeti alacak hem de sosyal yaşamdan kopmadan kaliteli zaman geçirebilecek” şeklinde konuştu.

Besim, planlanan bakımevlerinin restorasyonu ve inşası için önce ülke içinde, gerekirse de uluslararası alanda ihaleye çıkacaklarını söyledi.

Bu amaçla standart bir tüzük oluşturulduğunu ifade eden Besim, dünyanın dört bir yanından konuklara açık olacak bakımevlerinin uzman doktorlar, hemşireler, psikologlar, fizyoterapistler gibi profesyonel görevlilerin yer alacağını anlattı.

“Bu ülkede yaşlılığımı geçirmek istiyorum” diyecek herkese kapılarının açık olacağını aktaran Sağlık Bakanı, şöyle konuştu:

“Bu üzerinde çok durduğum bir projedir. Bakımevlerinde hem çoğu yaşlının yalnızlığı giderilecek hem de sağlık hizmeti anında sağlanacak.

Bu ada sağlık turizmi için çok uygundur. Yılın 10-12 ayı aydınlık ve güneşli ülkemize Avrupa’nın güneşe hasret karanlık ülkelerinden yaşlıların da geleceğini biliyoruz. Turizmde artık her gelen gelsin yerine, seçkin ve huzurlu bir yaşam isteyenlere kapımızı açmalıyız.

Örneğin, Yeşilyurt’ta bakımevi, hastane ve golf sahası iç içe olacak. Bir tarafta deniz, bir tarafta yeşil narenciye bahçeleri ve Trodos dağları bulunacak. Hem golf sahası hem kaliteli bakımevi hem de hastane, muhteşem bir şey olacak.”

Bakan Filiz Besim ayrıca, sağlık turizmi ile yaşlı bakımevi projelerini tanıtmak amacıyla şubat ayı içinde Londra’da geniş kapsamlı bir tanıtım yapabilmek için çalışmalarının sürdüğünü de sözlerine ekledi.