Daha genç görünmenize yardımcı olur

Düşük sıcaklıkta bir odada uyumak, vücudun daha fazla melatonin üretmesini sağlar. Böylece daha sağlıklı ve dinç bir şekilde uykunuzu alırsınız.

Aynı zamanda melatonin, vücut için yaşlanma karşıtı olan antioksidan görevi görür. Bu da yıllar geçtikçe genç görünmenize yardımcı olur.

Uykusuzluğu önlemeye yardımcı olur

Yapılan araştırmalar, uykusuzluğun aslında yüksek vücut sıcaklığı ile ilişkili olduğu gösteriliyor.

Bu yüzden yatmadan önce mutlaka odanızı soğuk bir hale getirerek, vücudunuzun soğumasına ve uykuya dalmasına yardımcı olabilirsiniz.

Stresi uzak tutar

Yüksek sıcaklıklar, vücudun kortizol olarak adlandırdığı stres hormonunu harekete geçirir.

Ancak soğuk bir oda, kortizol seviyenizi kontrol altında tutmaya yardımcı olur. Bu da daha az stres ve daha kaliteli bir uyku anlamına gelir.

Bazı hastalıklara karşı riski azaltır

Soğuk bir odada uyumak, diyabet gibi metabolik hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Ayrıca, kalp hastalığı, depresyon ve obeziteyi önlemeye yardımcı olan büyüme hormonunun daha iyi çalışmasına sebep olur.

Daha derin ve kesintisiz uyku sağlar

Derin uyku vücudun hücresel onarımı için çok önemlidir. Ancak vücut ısısı arttıkça kesintisiz uyku mümkün olmayabilir. Bu nedenle daha serin bir odada uyumak bu sebepleri ortadan kaldıracaktır.

Vajinal mantar enfeksiyonunu önler

Vajinal enfeksiyon kadınlarda sıklıkla görülen bir hastalıktır. Bunu, daha düşük sıcaklıktaki bir odada uyuyarak önleyebilirsiniz.

Unutmayın ki, bakteriler ve mantarlar sıcak, nemli ortamlarda yaşamayı severler. Bu nedenle uyumadan önce mutlaka odanın ısısını düşürün.

Erkeklerde doğurganlığı artırır

Sıcağa uzun süre maruz kalmak, erkek doğurganlığını kötü bir şekilde etkiler. Soğuk bir odada uyumak ve bol iç çamaşırı giymek bu sorunu engelleyebilir.

Kötü yağları vücuttan atar

Soğuk bir odada uyumak, vücudunuzun kalori yakan kahverengi yağ dokusunu harekete geçirerek, metabolizmanızın iyileşmesine yardımcı olur.

Ayrıca istenmeyen yağların da vücuttan atılmasına neden olur, böylece daha rahat kilo vermenizi sağlar.

Vücuttaki ağrıyı ve iltihabı hafifletmeye yardımcı olur

Tıpkı vücudunuzun şişmiş veya iltihaplı bir bölgesine soğuk kompres uygulamak gibi, soğuk bir odada uyumak da ağrı ve iltihaplanmayı yatıştırıcı bir etkiye sahiptir.

(MİLLİYET.COM.TR/PEMBENAR ÖZEL)