Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkede salgın nedeniyle son 24 saatte 47 kişi hayatını kaybetti, 427 kişide Kovid-19 vakası saptandı.
Söz konusu son can kayıplarının 45’i virüsün en yoğun görüldüğü Hubey eyaletinde gerçekleşirken, başkent Pekin’de ve Hınan eyaletinde birer kişi yaşamını yitirdi.
Ülkede bugüne kadar yaşanan toplam can kaybı ikisi Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere 2 bin 837’ye, Kovid-19 vakası sayısı da 79 bin 251’e çıktı.
Kovid-19 şüphelisi kişilerin sayısı 1418’e, gözetim altına alınanların sayısı 58 bin 233’e gerilerken, taburcu edilen kişilerin sayısı da 39 bin 2’ye yükseldi.
Çin ana karası dışında saptanan Kovid-19 vaka sayısı Hong Kong’da 94, Makau Özel İdari Bölgesi’nde ise 10 olarak aktarıldı.
Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık’ta ortaya çıkan Kovid-19 salgını nedeniyle, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'in bu kentinde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.
Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.
DÜNYADA KOVİD-19 BULAŞAN KİŞİ SAYISI 83 BİNİ GEÇTİ

YORUM EKLE
1
Erhürman: "Rumların kapıları bize bildirmeden...
2
KAPILARIN KAPATILMASI ARA BÖLGEDE PROTESTO EDİLDİ
3
ERHÜRMAN: “SARAYÖNÜ’NDE OTURUP KALMAYACAĞIZ,...
4
ÇOCUKLARIN TOPA KAFAYLA VURMA YASAĞINA DOKTOR DESTEĞİ
5
Akıncı: "4 geçiş kapsının tek yanlı kapatılması...
6
ÖZYİĞİT: “KAPILARIN KAPATILMASI KARARI SON DERECE...
7
BAŞBAKAN TATAR BTM LİGLERİ İLE İLGİLİ DÜZENLENEN...
8
TÜRKİYE, YARIM KALAN YOLLARIMIZI TAMAMLIYOR
9
BAŞBAKAN TATAR: “KUZEY KIBRIS UÇUŞLARI VERGİLER...
10
TATAR: “KAPILARI KAPATMAK KIBRIS TÜRKÜ’NE SAYGISIZLIĞIN...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
04:33

GÜNEŞ
06:08

ÖĞLE
13:08

İKİNDİ
16:54

AKŞAM
19:58

YATSI
21:26
SIRADAKİ HABER