Fit&Fab Diet Clinic Direktörü, Diyetisyen Övünç Selden, dengeli beslenmenin ve düzenli egzersizin bölgesel zayıflama yöntemleri arasında en etkili yöntem olduğunu vurguladı

Fit&Fab Diet Clinic Direktörü, Diyetisyen Övünç Selden, bölgesel zayıflama ve diyette bilinmesi gerekenlerle ilgili NORTH CYPRUS UK’a konuştu.

Cinsiyete ve genetik özelliklere bağlı olarak insanların, vücutlarının farklı bölgelerinde yağ depoladığını belirten Selden, halk arasında “simit” diye tabir edilen bel çevresinin, basen, karın ve göğüs bölgelerinin yağlanma konusunda insanların en çok şikayet ettiklerini söyledi.

Selden, dengeli beslenmenin ve düzenli egzersizin bölgesel zayıflama yöntemleri arasında en etkili olanları olduğuna dikkat çekerek bölgesel zayıflamada en önemli etkenlerden birinin de öğünlerin düzenli yapılması olduğuna değindi.

Diyet programının kişiye özgü olmasının önemine işaret eden Selden, her bireyin yaş, kilo, boy ve yaşam şekline göre vücut gereksinimlerinin farklı olduğunu söyledi. Selden, “Ancak bu gereksinimler karşılandıktan sonra bireyin sağlıklı kilo vermesi mümkündür. Diyetteki amacınız kas ve su kaybı ile kilo vermek değil, yağ kaybıyla incelmek olmalıdır. Diyet programında tükettiğimiz besinlerin miktarı kadar çeşitleri de önemlidir” dedi.

Selden, sadece bel-karın bölgesindeki ya da basen bölgesindeki yağları eritmeye yönelik mucizevi besinler bulunmadığını söyleyerek bunların yerine metabolizma hızını artıran, yağ içeriği daha düşük besinlerin tüketilebileceğini belirtti.

Yapılan bazı çalışmalarda daha çok bel ve karın çevresinin yağlanmasında etkili olan besinler bulunduğuna dikkat çeken Selden, çalışmaların sonuçlarını şöyle sıraladı:

“Alkol tüketimi açlık hissini artırıyor”

“Alkol ve şekerli içeceklerin bel-karın bölgesindeki yağlanmayı tetiklediği, alkolün doygunluk hissini düzenleyen hormonlara etki ederek açlık hissini arttırdığı bulunmuştur.

Margarin, pastane ürünleri, kurabiye ve kızarmış yiyeceklerde bulunan trans yağ asitlerinin bel-karın çevresindeki yağlanmayı arttırdığı ve vücudun diğer bölgelerine oranla yağ hücrelerinin bel çevresine dağılımında etkili olduğu bulunmuştur.

Kalori ve yağ içeriği yüksek olan fast-food ürünlerinin bel çevresinde yağlanmaya neden olduğu bulunmuştur.

Bazı besinler ise metabolizma hızını arttırdığı ve tok tuttukları için daha sık tercih edilebilir. Yapılan çalışmalarda yeşil çayın içinde bulunan kateşinler sayesinde vücutta kalori yıkımının arttığı ve bel çevresindeki yağların azaldığı; yaban mersini tüketen bireylerin bel bölgesinin daha az yağlı olduğu bulunmuştur.

Alınan kalorinin azaltılması ve egzersiz yapılmasının bel çevresini inceltmekte en iyi yol olduğu unutulmamalıdır. Yapılan birçok araştırma; meyve, sebze, tam tahıl, düşük yağlı süt ürünleri, kurubaklagil, yağlı tohumlar, yağsız et, balık, yumurta ile tüm besin öğelerini karşılayan dengeli bir diyet ve haftada 3-4 gün yapılan egzersiz ile bel çevresinin azaltılabileceğini ortaya çıkarmıştır”.

Selden, NORTH CYPRUS UK’nin sorularını yanıtladı:

SORU: Diyet ve spor yaparak gitmeyen bölgesel yağlanmaya ameliyatsız çözümler sunabilirmiyiz?

SELDEN: Eğer diyet yapmakta zorlanıyor ve alternatif yöntemler arıyorsanız, ince bir bel ve basen bölgesi için başvurabileceğiniz bölgesel zayıflamada etkili uygulamalar arasında Soğuk Lipoliz (Cryo Lipoliz), Ozon Sauna Vaccum 65 uygulamalarından yararlanabilirsiniz.

SORU: Ozon Sauna nedir?

SELDEN: Sıcak kabin içinde deri yolu ile vücuda oksijen verilme yöntemidir. Stres, selülit giderici, zayıflatıcı, toksin atıcı, sindirim, dolaşım düzenleyici, cildi sıkılaştırıcı ve güzelleştirici gibi özellikleri bulunan vücut bakım ünitesinin en önemli özelliği, performanslı kilo vermeye yardımcı olmasıdır. Genellikle, sarkık vücutlar, karın, bacaklar, kalça, popo ve belde yerleşen yağ ve selülit depolarına son noktayı koymak için kullanılır.

Ozan saunayla ısı, derinin 4 ile 6 santimetre altına nüfus ediyor. Ozonlu buhar sauna ile vücudunuz bir seansta 200 ila 450 arasında kalori harcıyor. Böylelikle yağlanma ve yağ parçaları arasında birikmiş olan toksinlere rahatlıkla ulaşılıp, buharlı klasik saunaya göre 7 kat daha fazla terleme sağlıyor.

SORU: Vaccum 65 uygulamasının amacı nedir?

SELDEN: Bölgesel incelme, cilt sıkılaştırma, selülit tedavisi, cilt bakımı basen, karın, diz içi ve bacaklardaki lokalize yağlanmalara yönelik olarak kullanılabilen Vacuum 65, dünyada doğal zayıflamak ve incelmek için en çok tercih edilen uygulamalar arasında bulunmaktadır.

SORU: Soğuk Lipoliz de zayıflama sağlıyor mu?

SELDEN: Soğuk Lipoliz, yağ yakımını, bölgesel zayıflamayı sağlar. Vücudu biçimlendirir. Selülitli görüntüyü iyileştirir. Genel itibariyle ciltte toparlanma oluşturur.

SORU: Cryo Lipoliz nedir ve nasıl çalışır?

SELDEN: Cryo Lipoliz, kontrollü soğutma sistemi ile inatçı yağların vücuttan atılması amacıyla kullanılan FDA ve CE onaylı, alanında başarılı son teknoloji cihazlardan birisidir. Cryo Lipoliz ile Soğuk Lipoliz aynı uygulamadır.

Cryo Lipoliz cihazının vakumlu başlıkları içerisine çekilen cildin yağlı bölümü, kontrollü bir şekilde -8 dereceye kadar soğutulur. Bunun sonucunda, soğutulan yağ hücrelerinin yapısı bozulur, bozulan yağ hücreleri vücuttan atılır, vücuttan atılan yağ hücrelerinin yerini bağ doku alır.

Cryo Lipoliz’in zayıflatma etkisi, 1. hafta içerisinde başlar, 1. ayında maksimuma ulaşır ve 3. ayın sonuna kadar devam eder.

SORU: Cryo Lipoliz kimlere uygulanır?

SELDEN: Cryo Lipoliz uygulaması öncesinde uygulama yapılacak bölgede yağ analizi yapılarak kişinin uygunluğu kontrol edilir. Onun dışında hamile ve yeni doğum yapmış kişilere, uygulama bölgesinde açık yarası bulunan kişilere, kanser hastalarına, uygulama bölgesinde protez ve platin bulunan kişilere Cryo Lipoliz uygulanmaz.

SORU: Cryo Lipoliz’i cazip kılan nedir?

SELDEN: Lazer lipoliz ve liposuction uygulamalarının ameliyat prosedüründen çekinen insanların sıklıkla tercih ettiği Cryo Lipoliz ile uygulama sonrasında rutin yaşantınıza hemen dönersiniz.

SORU: Cryo Lipoliz uygulaması sonrasında nelere dikkat edilmeli?

SELDEN: Cryo Lipoliz uygulaması sonrasında yağlar lenf ve idrar kanalları ile yoğun bir şekilde vücuttan atılır. Yağların atılmasına yardımcı olmak ve vücudun kaybettiği sıvı dengesini korumak için uygulama sonrasında bol su tüketilmelidir.

SORU: Cryo Lipoliz uygulaması kaç seans sürer?

SELDEN: Cryo Lipoliz uygulaması tek seanslık bir uygulama olup, bölgesel zayıflama uygulanacak bölgenin alanına bağlı olarak tek seansta 1 veya 2 başlık uygulanır. İhtiyaç duyulması halinde 40. günden sonra 2. seans alınabilir. Bir yıl içerisinde aynı bölgeye maksimum 3 seans uygulanır.

SORU: Fit & Fab Diet Clinic'e yurt dışından gelen danışanlarınız var mı?

SELDEN: Yurt dışından gelen danışanlarımız oluyor. Özellikle en çok İngiltere’den gelenler var. Güney Kıbrıs’tan, Amerika’dan, Avustralya’dan danışmanlarımız geliyor. Danışanlarımızın bizimle iletişime geçip isteklerini bildirmeleri yeterli oluyor. Kliniğimiz, Lefkoşa’da Etik Hastanesi karşısında bulunan Ali Arsun Apartmanı’nda hizmet veriyor.