FAYDASI ÇOK… Pahalı olması nedeniyle yeşil altın olarak bilinen avokadonun tutkunları, lezzetini bilir. Bugüne kadar bir kez bile tadına bakmamış olanlar ise, avokadonun faydalarını duyunca bir an önce yemek isteyecek.

Yıllar önce adını dahi duymadığımız avokado, şimdilerde özellikle sağlığına önem verenlerin vazgeçilmez yiyeceği oldu. Anavatanı Meksika olan ve Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde yetişen avokadoya son yıllarda giderek ilgi arttı. Talebin artmasıyla fiyatı her geçen gün katlanan avokado, adına ‘yeşil altın’ dedirtti.

Önceleri görenlerin şaşırdığı avokado, şimdilerde diyetlerin vazgeçilmezi haline geldi.

Neredeyse tüm yemeklerde kullanılabiliyor. Çeşitli türlerde yapılan avokado salataları, avokadolu dolma, püre ve soslar… Bu çok yönlü meyvenin kullanımı sadece yemeklerle sınırlı değil. Avokadonun soğuk içeceği ve tatlısı dahi yapılabiliyor.

Her derde deva özelliği var

Avokado yemekten hoşlanmayanlar ya da yemek isteyip de bir türlü denemeyenler, faydalarını duyunca bir kez daha düşünüyor. Enerji değeri yüksek bir meyve olan avokado, yağ ve protein açısından da oldukça zengin. Ayrıca bol miktarda A ve E vitamininin yanında B grubu vitaminleri ve potasyum gibi mineralleri içinde barındıran besleyici bir besin.

Vücut dokularının ve cildin yenilenmesine yardımcı olan bu eşsiz meyve, yaraların iyileşmesine katkıda bulunuyor. Avokado, ayrıca, iyi bir hücre koruyucu ve antioksidan kaynağı.

Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği bulunan ve kansere karşı koruyucu olmasıyla bilinen avokado, içerdiği doymamış yağ asitlerinin kanda kolesterolün yükselmesini önlemesi nedeniyle kalp ve damar sağlığı açısından da oldukça yararlı.

Avokadonun kabızlığa karşı etkili olması da bir başka önemli özelliği. Avokado, vücutta toksik maddeleri etkisiz hale getirerek, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok eden bu mucizevi meyvenin yağı ise, egzama ve sedef sorunlarına iyi geliyor.