Yaz aylarının vazgeçilmesi börülce, tezgâhlarda görücüye çıktı… Bu ay sizlere börülce salatasının nasıl yapıldığını anlattık…

   Biz, buhar tenceresinde pişirdik… Dilerseniz siz de buharda pişirin. Ocakta pişirildiğinde de lezzeti ayni… Tadına doyamayacaksınız…

 

Malzemeler

1 kilo taze börülce

1 kabak

1 limon

Zeytin yağı

Tuz

 

Hazırlanışı

   Börülceler yıkanır, ayıklanır ve haşlanır. Kabaklar da küp küp kesilerek, haşlandıktan sonra süzülür ve 30 sn kadar soğuk su altında tutulur. (Haşladığınız tüm sebzeleri soğuk su altında tutarsanız, sebzeleriniz daha canlı olur.)

   Geniş bir kaba haşladığınız börülce ve kabakları dökün. Limon, zeytinyağı ve tuzu da ekleyin, sos ile börülcenin tamamı temas etsin. Güzelce karıştırdıktan sonra servis yapın.

   Buharda pişirecekseniz, ayıkladıktan sonra buhar makinesine koyun ve yarım saate ayarlayın. Yarım saat sonra, salatanız hazır.

   Dilerseniz içerisine soğan ve taze yeşilbiber de doğrayabilirsiniz.

   Börülce salatasını, patates köftesi ve patates kızartmasıyla servis yapabilirsiniz.

   Afiyet olsun.

 

Zeytinyağlı taze börülce

Malzemeler

1 kilogram taze börülce

4 domates

2 diş sarımsak

2 soğan

Tuz

Şeker

Zeytinyağı

 

Hazırlanışı

   Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayınız. Domatesleri de soyup, küp küp doğruyoruz. Tencereye zeytinyağını koyup, biraz ısındıktan sonra sırasıyla soğan, sarımsak ve domatesleri pembeleşinceye kadar kızartın.  Daha sonra yarı haşlanmış börülceleri de ilave ederek. Suyunu ve tuzunu ekledikten sonra kısık ateşte pişiriniz.