Mağusa'da, "Hacı'nın Yeri" Restaurant’ı işleten Gül ailesi, kebap çeşitlerindeki 30 yıllık deneyiminin ardından, Lefkoşa’da hizmete açtığı "Furnos Restaurant" ile fırın kebabındaki ustalığını gösterdi

FIRIN KEBABININ YENİ ADRESİ...Fırın kebabının yeni adresi Lefkoşa Ortaköy'de hizmet veriyor. "Furnos Restorant"ta, her türlü fırın yemekleri de mevcut. Kıbrıslıların "molehiya" ve "magarına bulli" gibi lezzetleri çok sevdiğini bilen restoran sahipleri, yakında bu çeşitleri de menüye eklemeyi düşünüyor

FIRIN MAKARNASI, DANA KABURGA...İç mekanı 40, dış mekanı 100 kişi kapasiteli Furnos Restaurant, her gün 12.00-21.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Menüde, başta fırın kebabı olmak üzere fırın makarnası, karnıyarık, güveçte kuru fasulye, türlü dolma, krepte sebzeli tavuk, fırında tavuk ve dana kaburga gibi leziz fırın yemekleri başı çekiyor.

Kıbrıs mutfağında sıklıkla pişirilen lezzetlerin en sevilenlerinden olan fırın kebabının yeni adresi Lefkoşa Ortaköy'de hizmet veriyor. Bu lezzetin mekanı, Furnos Restaurant..

Yıllarca Mağusa'da "Hacı'nın Yeri" isimli kebap dükkanıyla hizmet veren Gül ailesi, Lefkoşa'da açtığı ikinci şubeden sonra, fırın kebabı restoranı Furnos'u da Lefkoşalıların beğenisine sundu.

Kebap çeşitlerindeki 30 yıllık deneyimden sonra Furnos isimli restoranla fırın yemekleri hizmeti vermeye başlayan Gül ailesi, yeni bir işletmeyle, başkente 'merhaba' demenin mutluluğunu yaşıyor.

30 yıllık aile işletmesinin deneyimi var

North Cyprus UK Gazetesi muhabirine konuşan Furnos Restaurant Direktörü Mehmet Gül, gerek "Hacı'nın Yeri", gerekse "Furnos"un bir aile işletmesi olduğuna dikkat çekerek, babası Süleyman Gül'den devraldıkları işletmeyi, eşi Zehra Gül, ablası Meryem Saygılı ve yeğeni Mustafa Gül ile birlikte, daha da iyi noktalara taşımaya çalıştıklarını belirtiyor.

Fırın yemekleri de büyük ilgi görüyor

Furnos’un Ekim 2018’de açıldığını ve fırın kebabının ardından fırın yemeklerini de menüye kattıklarını belirten Mehmet Gül, Kıbrıslıların "molehiya" ve "magarına bulli" gibi lezzetleri sevdiğini çok iyi bildiklerini, bu nedenle yakın zaman içerisinde, çeşitleri artırma ve değiştirme hedeflerinin olduğunu söylüyor.

İç mekanı 40, dış mekanı 100 kişi kapasiteli Furnos Restaurant, her gün 12.00-21.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Menüde, başta fırın kebabı olmak üzere fırın makarnası, karnıyarık, güveçte kuru fasulye, türlü dolma, krepte sebzeli tavuk, fırında tavuk ve dana kaburga gibi leziz fırın yemekleri başı çekiyor.

Patates sıkıntısı restoranları da etkiledi

Mehmet Gül, Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan ekonomik krize de değinerek, krizin restorancılık sektörünü de etkilediğini, ancak bu etkinin, şubat aylarında daha çok hissedileceğini düşündüğünü ifade ediyor.

Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan patates sıkıntısından nasibi aldıklarını da belirten Gül, “Bir dönem fırın kebabının yanında patates yerine pilav vermek zorunda kaldık. Bir menümüzde de fırın kebabıyla fırın makarnası servisi yaptık” diyor.

“Zor iş olsa da yine restorancılık işi yaparım”

Restorancılık sektöründe yaşanan sıkıntılara da değinmeden edemiyor Mehmet Gül...

Kalifiye eleman bulmakta güçlük çektiklerinin altını çizen Gül, ön izinle işçi getirmenin ağır yükleri bulunduğunu, bunun hafifletilmesi gerektiğini belirtiyor.

Mehmet Gül, restorancılık mesleğini severek yaptığına ve her gün yeni birşeyler katmak için çaba gösterdiğine işaret ediyor ve şöyle konuşuyor:

“Hizmet sektörü zor bir iştir. Gününüz, restoranda, mutfakla ve müşteriyle ilgilenmekle geçer. Zaman zaman enerjim tükeniyor, sosyal hayatım neredeyse yok, aileme yeterince vakit ayıramıyorum. Bu söylediğime eşim kızacak ama dünyaya yine gelsem, yine bu işi yaparım.”