Tolga Kaşif, Kıbrıslı Türk anne-babanın çocuğu olarak 1962 yılında Londra’da doğdu.

Kaşif ortaöğrenimini Forest School’da tamamladıktan sonra yüksek öğrenimini dünyaca ünlü Royal College of Music’te tamamladı, bu sürede Bristol Üniversitesi’nden Derek Bourgeois ile çalışma fırsatı buldu.

Londra Kraliyet Filarmoni Orkestrası’yla ilk profesyonel çalışmalarından birini gerçekleştiren Kaşif, City of London Sinfonia, Royal Liverpool Philharmonic, Northern Sinfonia ve Wren Orchestra ile çalıştı.

Kaşif, 1992 yılında, özellikle Barbican Hall’da birçok başarılı orkestra konseri verdiği Ulusal Senfoni Orkestrası'nın Orkestra Şefi oldu. Tolga Kaşif’in ünü İngiltere dışına da taştı ve Avrupa’nın birçok yerinde ünlü orkestralarını yönetti. Polonya Ulusal Senfoni Orkestrası ve St. Petersburg Filarmoni Orkestrası bunlardan bazılarıdır.

Tolga Kaşif’in en önemli projelerinden biri de ünlü Queen Grubu’nun müziklerini senfonik bir orkestrada yönetmesidir. Kaşif sadece bunlarla kalmadı birçok film müziğine de imza attı. Bunlardan en önemlisi 2000 yılında vizyona giren “The Criminal”dır.

İngiltere’nin ünlü sopranosu Lesley Garrett ile yakın çalışma arkadaşı oldu ve Garrett’in İngiltere sıralamasında 11’inci sıraya kadar yükselen albümü “When I Fall in Love”daki şarkıların tamamında orkestranın şefliğini de yapan yine Tolga Kaşif’ti.

Bu arada 2003 yılında Tolga Kaşif’in şefliğini yaptığı orkestranın çaldığı Queen Senfoni Britanya Klasik Müzik Ödüllerine aday gösterildi. Queen Senfoni’den sonra ünlü rock grubu Genesis’in müziklerini de orkestra ortamında yöneten Kaşif, Ekim 2010’da ünlü konser salonu Barbican’dan Londra Senfoni Orkestrası’nı yöneterek Genesis grubunun müziklerini hayat verdi. Bugün 58 yaşında olan Tolga Kaşif, müzik yaşamına İngiltere’de devam ediyor.