Mağusalılar dün akşam Londra’da biraraya geldi. “Mağusalı Müzisyenler Gecesi” olarak düzenlenen gecede Londra’da yaşayan Mağusalı müzisyenlerin yanısıra Kıbrıs’tan da sanatçılar katıldı. Euromed Maritime sponsorluğunda gerçekleşen gece oldukça renkli ve coşkulu geçti. CTP Mağusa Milletvekli Teberüken Uluçay’ın da müzisyen konuk olarak katıldığı gecede Kıbrıs’tan gelen diğer sanatçılar şu isimlerden oluştu. Kurultay Akbay, Mete Denizer, Hasan Guray, Ersen Akbay.

Londra’da yaşam süren Babutsa Grubu solistleri Soner Türsoy, Ali Sönmez’in ve Türk Sanat Müziği’nin seçkin seslerinden Türkan Nalbantoğlu’nun da sahne aldığı gecede Eray ve Harper Akbay da geceye apayrı bir renk kattı.
Kuzey Londra’nın en seçkin eğlence merkezlerinden Cyprus Garden’da gerçekleşen gecede Dr Teoman Sırrı ve İşçi Partisi Enfield Belediye Meclis Üyesi Ahmet Öykener’de sahne aldı. Londra'da ilk kez düzenlenen "Mağusalı Müzisyenler Gecesi"nde Turgut Karağil ve Vural Coşar’da yer aldı.

Dr Teoman Sırrı’nın sazı ile renk kattığı gecede tüm müzisyenler koro halinde Kıbrıs şarkılarını seslendirdi. Gecede zengin piyango çekilişi de yer aldı.

Konuyla ilgili gazetemize bir açıklama yapan Euromed Maritime direktörü Hasan Gazi, böylesi bir etkinlikte Londra’da yaşayan Mağusalı müzisyenlerle Kıbrıs'ta yaşam süren müzisyenleri buluşturmaktan büyük bir gurur duyduğunu söyledi. Bu etkinliğin bir ilk olduğuna dikkat çeken Gazi, "Mağusalı Müzisyenler Gecesi"nin yılda bir kez tekrarlanacağını ve geleneksel olarak devam ettirileceğini kaydetti. İleriki bir tarihte Londra’da yaşam süren Mağusalı sanatçılarla Mağusa’daki sanatçılari Kıbrıs’ta biraraya getirme düşünceleri de olduğuna dikkat çeken Gazi gecede emeği geçen herkese teşkkür etti.