Üç genç girişimci Egemen Aksoy, Eril Cambaz ve Çağın Çıralıoğlu, öz sermayeleriyle yatırım yaptı ve yeni bir kahve markası yarattı

“GENÇLER OLARAK BİR ŞEYLER YAPABİLDİĞİMİZİ GÖSTERMEK İSTEDİK”… Yeni nesil kahve dükkanlarının yaygınlaşmasıyla keyfi ve paylaşımı çağrıştıran kahveye olan ilgimiz daha da artıyor. İki şubeyle hizmet veren Ovis Coffees de, Başkent Lefkoşa’da yeni trend haline geldi. Ovis Coffees’nin genç ortaklardan Egemen Aksoy, “Bir kahve dükkanı açalım da para kazanalım gibi düşüncede değiliz. Gençler olarak bir şeyler yapabildiğimizi göstermek istedik. Sürdürülebilir bir şey yaratmayı başardığımıza inanıyorum” dedi.

Kuzey Kıbrıs’ta Ovis Coffees adıyla yeni bir kahve markası yaratıldı. Üç genç girişimci, ilk kahve dükkanını Lefkoşa Hisarüstü’nde, ikinci dükkanı ise 500 metre arayla Dikilitaş’ta açarak sektöre girdi ve kısa sürede büyük beğeni topladı.

Marka yaratmak için kahve çekirdeğinin tadından logoya kadar en ince detayı düşünen üç ortak Egemen Aksoy, Eril Cambaz ve Çağın Çıralıoğlu, öz sermayeleriyle yatırım yaptı ve “Ovis” adını verdikleri markayı tescil ettirdi.

Başkentin göbeğindeki Dikilitaş meydanında açılan Ovis Coffees, farklı kahve çeşitleri sunuyor ve eskiden bu meydana kahve içmeye gidenlerin anılarını canlandırıyor. Hisarüstü’nde yer alan dükkanın metrekaresi daha az olsa da aynı hizmeti sunuyor.

Üç ortak, tecrübelerini ortaya koyuyor

Ovis Coffee’nin genç ortaklardan Egemen Aksoy, yola çıkış hikayelerini ve hedeflerini North Cyprus UK Gazetesi’ne anlattı.

Yıllarca önde gelen gıda şirketlerinde yöneticilik yapan Egemen Aksoy, 13 yıllık arkadaşları müzisyen Eril Cambaz ve Çağın Çıralıoğlu’yla birlikte birikimlerini ortaya koyarak yola çıktı. Aksoy, şöyle diyor:

“Biz üç arkadaş kahve düşkünüyüz ve yıllarca gittiğimiz mekanlarda ‘Ben olsaydım şöyle yapardım’ diyerek tartışırdık. Bir gün Eril ve Çağın’a ‘Risk almaya ne dersiniz?’ diye sordum ve varımızı yoğumuzu ortaya koyarak yola çıktık. Kahve konusunda iyi eğitim alarak Ovis Coffees’yi açtık. Ortaklık zordur ama biz farklı alanlardaki tecrübelerimizle, birbirimizin görüşüne saygı duyarak hareket ediyoruz. Eril’in aşçılığı, iyi bir muhasebeci olan Çağın’ın hesapları ve benim işletmecilik ile pazarlamacılık tecrübemle ortaklığı götürüyoruz”.

Ovis Coffees markası tescillendi

Bir amaç için yola çıktıklarının altını çizen Aksoy, “Bir kahve dükkanı açalım da para kazanalım gibi düşüncede değiliz. Gençler olarak bir şeyler yapabildiğimizi göstermek istedik. Sürdürülebilir bir şey yaratmayı başardığımıza inanıyorum. Bir buçuk, 3 ve 5 yılın sonunda nerede olmak istediğimizi biliyoruz. Alt yapımızı iyi hazırladık. Türk Patent Enstitüsü’ne markamızı tescil ettirdik. Kurumsal kitapçığımızı da hazırladık” diye konuştu.

Egemen Aksoy, Ovis Coffees’yi yaratırken üç ortak olarak yola çıktıklarını ve bu yolda İç Mimar Nermin Gündoğdu ve Logo Tasarımcısı Murat Zengi ile hareket ettiklerini belirterek, “Artık 5 kişilik bir ekibiz ve enerjimiz oldukça büyük. Bir değişiklik yapacağımızda ekipteki herkesin onayını arıyoruz” dedi.

Logo tasarımının da bir hikayesi olduğunu belirten Aksoy, Logo Tasarımcısı Murat Zengi’nin üzerine smart giyimli bir muflonun yer aldığı logo tasarladığını ve dükkanın adının da logodan yola çıkarak Ovis adını aldığını söyledi.

“Ambargo diye birşey yoktur”

Kıbrıslı Türklerin ambargo altında olduğu yönündeki düşünceye katılmadığını söyleyen Egemen Aksoy, “Yıllarca gıda şirketlerinde pazarlama ve yöneticilik pozisyonlarında yer aldım. Hangi şirketin nereye ihraç yaptığını iyi biliyorum. Ürünlerimiz Avrupa’ya dahi gidiyor. Yani ambargo diye bir şey yoktur. Önemli olan karar verip vizyon ortaya koymaktır” ifadelerini kullandı.

Hisarüstü’nden sonra Dikilitaş

Genç girişimci Egemen Aksoy, Hisarüstü’nde açtıkları dükkanın ardından kozmopolitik bir yer olan Dikilitaş Meydanı’nda dükkan açmayı uygun gördüklerini ifade ederek, başkentte, iş merkezlerinin göbeğinde yer alması, kuzey-güney arasındaki geçiş noktasına yakın olması ve Rauf Denktaş Üniversitesi’nin hemen yanında olması nedeniyle Dikilitaş’taki dükkanın her kesime hitap ettiğini belirtti.

Kahvenin yanı sıra atıştırmalıklar da var

Egemen Aksoy, her tarzda kahve çeşidinin sunulduğunu ve kullandıkları kahve çekirdeğini kendilerinin öğüttüğünü söyleyerek, sundukları kahvenin tadının kısa zamanda sevildiğini vurguladı.

Menüde salata, wrap, tost çeşitleri ve kek gibi atıştırmaların yer aldığını söyleyen Aksoy, menüdeki rostonun Ovis Coffees ortaklarından, hem müzisyen hem de iyi bir şef olan Eril Cambaz’ın spesiyali olduğuna dikkat çekti.

Egemen Aksoy, girişim yapmak isteyenlere mesaj vererek, “Risk almaktan korkmayın ve kendinize güvenin. Doğru zamanda doğru yatırım yapmak önemlidir” ifadelerini kullandı.