Doğan Mehmet, Limasollu bir anne ve Yeniboğaziçili bir babanın oğlu olarak İngiltere’nin güneyinde, bir deniz kenarı şehri olan Brighton’da Mart 1990’da dünyaya geldi.

Doğan Mehmet, evde Kıbrıs ve Türk müziği dinlendiği için bu müziklere yabancı değil. Ailesi ona bir keman aldıktan sonra müziğe olan ilgisi daha da arttı. Genç yaşta beste yapmaya başladı ve besteleri genellikle İngiliz, Kıbrıs ve Türk müziğinin birlikte kullanıldığı bir sentezden oluştu.

Doğan Mehmet, 18 yaşına geldiğinde artık iyi bir müzisyendir. 2008 yılında BBC Genç Folk Müzik Ödülleri yarışmasında ilk ikiye girdi. Bu başarı onun için dönüm noktası oldu. Kasım 2009 yılında “Gypsyhead” isimli ilk albümü piyasaya çıktı. Bu albümde çok sayıda Kıbrıs ve Türk müziği ezgileri yer aldı. Özellikle Dillirga, Çiftetelli, Susta, Uzun Hava, Gülpembe albümde dikkat çeken parçalardı.
Bu albüm sonrasında İngiliz medyasında Doğan Mehmet için övgü dolu sözler vardı.
Evening Standard’dan Simon Broughton albüm için “bu çarpıcı bir çıkış” yorumunu yapmıştı. Yine Metro Gazetesi ise “heyecan verici ve şekil değiştiren bir çıkış” diye başlık atmıştı.

Doğan Mehmet, daha sonra The Deerhunters diye bir grupta müzik yapmaya, kemandaki başarısını göstermeye başladı. Doğan Mehmet’in bir diğer özelliği de keman dışında çok sayıda enstrümanı da çalabiliyor olmasıydı.
Doğan Mehmet’in ikinci albümü “Outlandish” Ağustos 2012’de piyasaya çıktı. Bu albümde de en dikkat çeken parça “Leymosun Türküsü” oldu. Bunun yanında Barış Manço’nun “domates biber patlıcan” şarkısı ve eski Türk müziğinin saygın örneklerinden “Üsküdar” da albümde yer alan parçalardandı. Doğan Mehmet’in bu albümü de Evening Standard gazetesi tarafından haftanın CD’si olarak seçildi. Doğan Mehmet’in bu albümleri Amazon ve
iTones’da bulunabilir.
Doğan Mehmet bu arada eğitimini de ihmal etmedi ve 2013 yılında Newcastle Üniversitesi Geleneksel ve Folk Müzik bölümünden mezun oldu.
Doğan Mehmet albüm çalışmalarından sonra müzikteki yeteneğini tiyatro sahnelerinde de gösterdi. 2013 yılından sonra West End’in ünlü tiyatro prodüksiyon şirketi War House’ta müzisyen olarak çalışmaya başladı. Çalışmaları da bugüne kadar bu yönde devam etti.