Londra’nın Trafalgar Meydanı'nda toplanan binlerce kişi dün Paris'te meydana gelen terör saldırılarının ardından Fransa ile dayanışma mesajı verdi.

 

Akşam saatlerinden itibaren meydanda toplanan çoğunluğu Fransız vatandaşlarından oluşan Londralılar, meydanda terör saldırılarında hayatını kaybedenler anısına mum yaktı.

 

Meydandaki süs havuzlarının duvarlarına kurbanların anısını yücelten ve Fransız halkıyla dayanışma mesajları içeren dövizlerin de bırakıldığı etkinliğe, yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

 

Sık sık Fransız Milli Marşı "La Marseillaise"in söylendiği meydandan, zaman zaman da alkış sesleri yükseldi. Etkinlik sırasında, Trafalgar Meydanı'na bakan Ulusal Portre Galeri'sinin duvarlarına, Fransız bayrağının mavi, kırmızı ve beyaz renkleri yansıtıldı.

 

"BUNUN İSLAM ADINA YAPILMIŞ OLMASI BİZİ KAYGILANDIRIYOR"

 

Trafalgar Meydanı'ndaki anmaya İngiltere'deki en büyük Müslüman sivil toplum kuruluşu İngiltere Müslüman Konseyi'nin Genel Sekreteri Dr. Shuja Shafi de katıldı. AA muhabirine açıklama yapan Shafi, Paris'te yaşanan saldırıları "İnsanlığa karşı eylem" olarak nitelendirdi.

 

Shafi, "Bu eylemle dehşete düştük, çok öfkeliyiz. Daha da önemlisi bunun İslam adına yapılmış olması bizi kaygılandırıyor. Bu saldırı hiçbir şekilde kabul edilemez, bu olayın İslam ile hiçbir ilgisi yok" dedi.

 

Shafi, "Bu eylemi gerçekleştirenler terörist ve bu böyle bilinmeli. Hiçbir din şiddeti veya terörü öğretmez" görüşünü dile getirdi.

 

DAEŞ'in üstlendiği terör saldırılarının kurbanlarıyla dayanışma etkinliği sürerken, Trafalgar Meydanı'nın bir köşesinde "DAEŞ'e Hayır! Bizim adımıza değil" sloganı yazılı dövizle, barış mesajları yazılı tişörtlerden oluşan bir yer sergisi, alandakilerden ilgi gördü.

 

Serginin sahibi Irak kökenli İngiliz vatandaşı, anma etkinliğine katılma gerekçesini "İslam'ın adı maalesef terörle anılıyor, hâlbuki İslam barıştır" sözleriyle açıkladı.