Mihrişah SAFA

 

Londra’da kurulu İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi, 33’üncü Genel Kurulunu gerçekleştirerek yeni başkan ve yöneticilerini seçti. Leyla Kemal , Konsey’in yeni başkanı olarak göreve başladı.

 

Kemal, Konsey’in Aysın Yılmaz’dan sonraki ikinci kadın başkanı oldu. Divan başkanlığını Dr. Özkan Hıfzı, sekreterliklerini Sinem Arıca ve Hüsnü Kişi’nin yaptığı Genel Kurul’da, eski başkanı Çetin Ramadan Konsey’in bir yıllık faaliyet raporunu okudu. Üye dernek ve temsilcilerinin tam olarak katıldığı Genel Kurul’da hem yeni başkan ve yeni yönetim kurulu, hem de “Disiplin, Denetleme ve Danışma Kurulları” seçildi.

 

Çetin Ramadan, bir yıl boyunca kendisine yardımcı olan Yönetim Kurulundaki arkadaşlarına teşekkür ederek, iş ve özel hayatını büyük ölçüde ihmal ederek, çalıştığını, ancak istediği verimi gösteremediğini kaydetti. Konsey’e her zaman yardımcı olacağını belirten Ramadan, Konsey’in bir yıllık faaliyetlerini okudu. Bu süre içinde “yeni bir logo oluşturduklarını, web sayfasının yeniden yapılandığını, birçok derneğin faaliyetine katıldıklarını” belirtti.

 

Ayrıca, “Türkçe OCR, GCSE ve A Level sınavlarının iptal sorununu ertelendirdiklerini, İngiliz Dışişleri Bakanlığı ile 2 toplantı yaptıklarını, Seçme ve Seçilme Platformunun Kuzey ve Güney Londra’da iki ayrı toplantı düzenlediğini, Londra’da kudret Özersay’a konferans verdirdiklerini” söyledi. Banka hesaplarının sağlıklı bir durumda olduğunu da kaydeden Çetin Ramadan, “ borçları olmadığını” ekledi.

 

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı’nın başarı mesajı gönderdiği Genel Kurul’da yapılan seçimlerde Leyla Kemal Konsey Başkanlığına seçildi.

 

Leyla Kemal, yaptığı konuşmada geçmiş yönetimlere emek veren herkese teşekkür ederek, önümüzdeki dönemde yapacaklarını şöyle sıraladı;

 

“D’Arblay Street’deki Evkav’a ait binanın kira Kontratı 2017’de bitiyor, Hazırlanan Proje bu sene tamamlanıp sunulacak. Yurt dışında yaşayan Türklerin KKTC’de Temsiliyet hakkı.

 

Üye sayımız genişleyecek. Yurt dışındaki KKTC vatandaşlarımızın sayısını saptamaya çalışacağız. Aylık newsletterlerle iletişimi hızlandırarak, derneklerin aktivitelerinin çatışmasını azaltmaya çalışacağız. Derneklerimizi ziyaret edip hangi alanlarda ihtiyaçları olduklarını saptayarak, yardımcı olacağız. Değişik kurum ve kuruluşlardan indirim alınması için kart çıkartmayı planlıyoruz. Bize üye olanlar, hem burada, hem Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ta bunları seyahat firmaları, otel, hastane ve değişik alanlarda kullanabilecekler. Konseyin 30’uncu yılında Türkçe basılan “30 Yılda konsey” kitabını, İngilizce bastıracağız. Gençlere yönelik, yeni üye olan Kıbrıs Türk Gençliği kolu ile yeni katılan üyelerle iki etkinlik yapılacak.

 

Kıbrıs Festivali Tüm derneklerimizle birlikte Kurban ve Ramazan bayramında gerçekleştirmek. KKTC’nin Kurulusunu kutlamamada Fona yardım amaçlı davet. Parlamentoda üye derneklerle birlikte Konferans. Ayda bir veya iki Konseyin Televizyon programını yapmak. Mevlananın dediği gibi “Gel, kim olursan gel, görüşün ne olursa olsun yine gel.. Konsey’de herkese yer var, ortak sorunlarımız çok. Birlik olursak çözeriz.“