İngiltere’de Kıbrıslı Türklerin oluşturduğu çatı örgütlerinden olan konseyin başkanlığına yeniden Leyla Kemal getirildi.

Leyla Kemal, başkanlıkta ikinci dönemini tamamlamak için bir yıl daha görevde olacak.

Yeni yönetim kurulunun da belirlendiği toplantıda konuşan Leyla Kemal, başkanlığın iki yıllık dönemlerden oluştuğunu belirterek, “Tüzüğümüze göre iki dönem, yani 4 yıl başkanlık yapabiliyoruz. Ben ikinci dönemin ilk yılında aday olmak istememiştim fakat yönetim kurulu üyesi eski başkanlar kurulu kalmamı istedi. Onun için ikinci dönemimi tamamlamak için bir yıllığına daha görevimdeyim” dedi.

Konseyin yeni yönetiminde ise Ertuğrul Mehmet genel sekreterliğe seçildi. Selda Ziya da gençlik konularıyla ilgilenecek. Ceyda Üçyiğit ve Sezen Tunçbilek ise faal üye olarak görev yapacak.

Konsey Başkanı Leyla Kemal, konuşmasında, tek festival konusunda da şu değerlendirmeyi yaptı:

“Biz, her zaman birlik ve beraberlik içinde yürümeyi teklif ettik. Aynı teklifte bir noktada buluşuldu. Diğer arkadaşlarımız da gelip katılacaklar. 30 Haziran’da birlikte festivali gerçekleştireceğiz. Konuşulacak çok konular var. Sayın başbakanımız bunu uygun görmüştür. Herkese bir adım giderek uzlaşmak istedik.”

Toplum medyasının konseyle ilgili haberlerini de eleştiren Kemal şunları söyledi:

“Medya, soruşturmadan, karşı görüş almadan haber yapıyor. Bu doğru değil. Söylenilenlerin doğruluğu teyit edilmelidir. İki taraf dinlenilmeli her zaman. Ayrıca konunun tarafları basın aracılığıyla konuşmamalıdır. Yanlış sonuçlar doğması engellenmelidir. Politik görüşlerimiz bize aittir, biz, bunu toplum çıkarı için yapılacak etkinlik için karıştırmıyoruz.”