KKTC Londra Temsilciliği’nin düzenlediği Kültür – Sanat etkinlikleri çerçevesinde, 25 Şubat 2016, Perşembe akşamı Kıbrıslı Türk yönetmen Talat Gökdemir’in “Haftasonu” isimli kısa filminin ön gösterimi ve resepsiyon gerçekleştirildi.

 

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Londra’da bulunan KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak’ın yanısıra, TC Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve Eşi, çeşitli sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve yaşamını Londra’da sürdürmekte olan vatandaşlarımız katıldı. Davetlilere, Kıbrıs Türk mutfağından ikramlarda bulunuldu.

 

Londra’da kültür-sanattan iş dünyasına kadar birçok alanda başarılı insanlarımız bulunduğunu belirten KKTC Londra Büyükelçisi Oya Tuncalı, “Her alanda etkili gençlerimizi tanıtmak, yaptıkları eserlerin tanıtımına katkıda bulunmak bizim görevimiz. Temsilciliğimiz film gösterimi, kitap tanıtımı, genç sanatçıların konserleri gibi birçok kültür/sanat etkinliği düzenlemekte ve desteklemektedir. Amacımız Birleşik Krallıktaki vatandaşlarımızın ülkemizle olan bağlarını güçlendirmek ve farkındalığı artırmaktır. Başarılı kardeşlerimiz ülkemizin tanıtımına ve temsiliyetine yardımcı olmaktadırlar. Talat Gökdemir Londrada yaşayan genç bir Kıbrıslı Türk sinemacımız. Ekip ve oyuncular da ülkemizden değerler, yetenekler. Tüm ekibi kutluyor ve yolları açık olsun diyorum. Londrada bulunan Dışişleri Bakanımız Sayın Emine Çolakın da etkinliğimize katılması bizleri onurlandırmıştır. Her zaman büyük bir işbirliği içerisinde çalıştığımız TC Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve değerli eşi Esra Bilgiç ile tüm değerli misafirlere katılımları için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.