Sağlık Bakanlığı’nın açıklaması şöyle:

“Bazı medya kuruluşları ve sosyal medya aracılığıyla bugün Yeni Erenköy bölgesinde Covid-19 vakaları ile ilgili yayılan haberler üzerine bu açıklamanın yapılması gereği doğmuştur.

Bölgeden gelen ihbarlar ve bilgiler üzerine sağlık bakanlığımız, Yeni Erenköy Belediye Başkanı ile iletişime geçmiş ve şu anda ilgili ekiplerimiz bölgede gerekli görülen kişilere test yapmak için çalışmaktadır. Test yapılması gerekli görülen kişilerden alınan örneklerin sonuçları Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanacaktır.

Bir kez daha önemli vurguluyoruz; Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve bakanlığın resmi yayın organları dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar etmeyiniz.

Bakanlık olarak bugüne kadar olduğu gibi her gelişmeyi anında ve şeffaf bir biçimde paylaşmaya devam edeceğiz.”

Yenierenköy'de pozitif vakalarla temas eden 83 kişi tespit edilmişti

Yenierenköy Belediye Başkanı Yeşilırmak, bölgede, Covid-19 test sonucu pozitif çıkan 2 vakayla temas kuran kişi sayısının 83 olarak tespit edildiğini ve bu kişilere gün içerisinde test yapılacağını açıklamıştı.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Başkan Yeşilırmak, vatandaşı panik yapmamaya davet ederek, "elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz" demişti.