North Cyprus UK

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs’ta şu ana kadar kovid-19 pozitif olan 6 hastanın durumlarının iyi olduğu bilgisini verdi.

Gerekli önlemlerin alındığını ve sorunun kontrol altında olduğunu belirten Tatar, en büyük zaafiyetin insanların gereğinden fazla dışarı çıkması olduğunu kaydetti.

“Herşey iyi gidiyor; lütfen elzem ihtiyaçlar dışında dışarı çıkmayın”

Tatar şunları kaydetti:

“Şu anda herşey iyi gidiyor. Aldığımız tedbirlerle ülke korunuyor. Bu şekilde devam edersek bu işi aşabileceğimizi düşünmekteyiz. Ancak bazı yerlerde kalabalıklar oluşuyor… En büyük zafiyetimiz insanlarımızın gereğinden fazla dışarı çıkması. Kalabalıklar oluşmaya devam ederse, tercih etmesek de, kısmı sokağa çıkma söz konusu olabilir. Halkımızın sağlığı için gerekli olursa bu yola başvurabiliriz.

Lütfen elzem ihtiyaçlar dışında dışarı çıkmayın. Bu sıkıntıları birlikte aşacağız. “

“Yurtdışından gelenler muhakkak gözlem altında olmalı”

“Bu işi çok ciddiye almamız, en iyi şekilde yürütmemiz lazım. Ancak bu şekilde asgari düzeyde zararla bu işin içinden çıkarız.

Kalabalıklardan, topluluklardan uzak durmak şart. Temasla yayılan bu virüsün durdurulması için buna dikkat etmeliyiz.

Yurtdışından, özellikle de İngiltere’den gelenlerin muhakkak gözlem altında olması gerekir. Eğer siz yurtdışından buraya gelirseniz kimseyle temas halinde olmamanız gerekir. Bu kişilerin muhakkak gözlem altında olması gerekir.”

“Memleketin seçim ortamı içerisinde olmadığı konusunda anlaştık”

Cumhurbaşkanlığı seçimini ertelenmesi konusuna da değinen Tatar, parti başkanları ile memleketin bir seçim ortamı içerisinde olmadığı hususunda anlaştıklarını kaydetti. Konuyla ilgili olarak yarın Cumhurbaşkanlığı’nda bir toplantı yapılacağını söyleyen Tatar, seçimlerin ne gerekçeyle ve nasıl ertelenebileceğinin ele alınacağını söyledi.