North Cyprus UK – Filiz Seyis

Sağlık Bakanlığı, “C” kategorisindeki İngiltere’yi “B” kategorisine alarak, İngiltere’den gelenler için  alacağını duyurdu. Bu karar 13’ünden sonra adaya gelenlerin doğrudan eve gitmelerine olanak sağlarken, 10 – 11 – 12 Ağustos gibi daha erken zamanlarda gelenler karantina otellerinde tutulmaya devam edilecek.

KKTC’de alınan son kararla, 13 Ağustos Perşembe gününden itibaren C kategorisinden B kategorisine alınan İngiltere’den KKTC’ye gelenler aynı günden evlerine gönderilecekken, 12 Ağustos Çarşamba  günü İngiltere’den KKTC’ye gelenler 16 Ağustos Pazar gününe kadar, günlük 265 TL ödedikleri karantina otellerinde tutulacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI MÜSTEŞARI DETAYLARI AKTARDI

Alınan kararın detaylarını North Cyprus UK’e anlatan KKTC Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ali Çaygür, 13 Ağustos’tan önce İngiltere’den adaya gelen yolcuların 7 günlük karantina sürelerinin kademeli olarak düşürüldüğünü söyledi.

Çaygür’ün verdiği bilgiye göre; gelenlerin doğrudan eve gönderilerek 7 günlük ‘ev karantinası’na alınacağı 13 Ağustos tarihinden önce gelenler Pazar gününe kadar evlerine gönderilecek.

Buna göre;

  • 10 Ağustos Pazartesi ve öncesinde İngiltere’den adaya gelenler  14 Ağustos Cuma günü,
  • 11 Ağustos Salı İngiltere’den gelenler 15 Ağustos Cumartesi günü,
  • 12 Ağustos Çarşamba İngiltere’den gelenler 16 Ağustos Pazar,
  • 13 Ağustos Perşembe İngiltere’den gelenler ise 13 Ağustos Perşembe evinde olacak

Çaygür, 13 Ağustos öncesinde adaya gelen ve yukarıda belirilen programla karantinadan çıkarılacak kişilerin eve gönderilmeden PCR tertlerinin yapılacağını ve negative sonuç şartının bulunduğunu aktardı.

Çaygür ayrıca, yeni kararın uygulanmaya başlayacağı 13 Ağustos Perşembe günü doğrudan evine (ya da kalacağı yere) gidecek olan kişilerin 7 gün ‘ev karantinası’nda olacağı bilgisini de yineledi.

KARANTİNA İÇİN GÜNLÜK ÖDEME YAPAN VATANDAŞLAR TEPKİLİ…

Öte yandan, bu karar 13 Ağustos tarihinden önce İngiltere’den adaya gelen vatandaşlarda tepki yarattı.

Karantinada kalınan her gün için 265 TL ödeyen yurttaşlar, 13 Ağustos’ta adaya gelen doğrudan evine giderken, daha önce adaya gelen kendilerinin neden otelde tutulmaya devam edileceklerini merak ediyor…