Bakanlar Kurulu'nun açıkladığı, bugün 12.00'den itibaren 72 ülkeden gelecek tüm KKTC yurttaşlarının, “ev gözlemi” yerine, belirlenecek merkezlerde karantinaya alınması kararının kapsamı, dün Türkiye Cumhuriyeti'nde meydana gelen gelişmeler dikkate alınarak genişletildi.

Buna göre, adaya gelen tüm KKTC vatandaşları ve yabancılara dün geceden itibaren, belirlenen gözlem merkezlerinde 14 günlük karantina uygulanmasına karar verildi.

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da dahil"

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Özersay, kararın erkene çekilmesinde Türkiye Cumhuriyeti’nde meydana gelen gelişmeleri de dikkate alındığını ifade etti.

Özersay’ın konu ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"Son birkaç saat içerisinde gerek ülkemizde gerekse Türkiye Cumhuriyeti’nde meydana gelen gelişmeleri de dikkate alarak, yarın saat 12:00’de uygulayacağımızı açıkladığımız kararı kapsam olarak genişletme ve erkene alma yoluna gidiyoruz.

Bu akşam gelecek olan uçaklardaki tüm yolcular da dahil hem KKTC hem de diğer tüm ülke vatandaşları (Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da dahil) bundan böyle bu akşamdan itibaren belirlenen gözlem merkezlerinde 14 gün karantina altına alınacaklar."

Tatar da kararı duyurdu

Başbakan Ersin Tatar da alınan kararın kapsamının genişletildiğini sosyal medya hesabından şu fotoğrafla duyurdu: