Koronavirüs ölümlerinin 3 bine yaklaştığı, vaka sayısının da 35 bini geçtiği İtalya'da salgından en ağır etkilenen kent olan kuzeydeki Bergamo'da cenaze işlemlerine yetişilemeyince, cenazeler askeri araçlarla başka kentlere taşınmaya başlandı. 

Lombardia bölgesinde yer alan Bergamo kentinde mezarlık yakınında dizili askeri araçların görüntüleri bugün birçok İtalyan gazetesinde yer aldı. Bergamo'da ölümlerin ve cenaze yakma işlemi (kremasyon) için bekleyen tabut sayısının son günlerde çok artması nedeniyle 65 tabut bu işlem için başka kentlere götürüldü.

İtalyan basını, Bergamo'da hem kremasyon fırınının hem de morgun cenaze kapasitesini çok aştığını yazdı.

Bergamo'da 24 saatte 93 ölü

İtalya'da ülke genelindeki 2978 ölümün 1959'u Lombardia bölgesinden. Ülke genelindeki 35 binden fazla vakanın yaklaşık yarısı da yine bu bölgede bulunuyor.

Yaklaşık 10 milyon nüfuslu Lombardia'daki 12 vilayetten biri olan Bergamo'da düne kadar 4305 vaka tespit edildi. Kentte yalnızca son 24 saat içinde 93 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Bergamo Belediye Başkanı Giorgio Gori ise gerçek ölü sayısının resmi rakamların çok üzerinde olduğunu söyledi.

Serdar Atai nakil görüntüsünü paylaştı

Mağusa Suriçi Derneği Proje Koordinatörü Serdar Atai ise yürek burkan nakil fotoğrafını şu ifadelerle paylaştı: 

"Sevgili dostum Prof. Giovanni Poggeschi Bergamo'dan bu görüntüyü paylaştı az önce. Bugün İtalya'da İsa'nın babası kabul edilen Aziz Jozef Günü ve bugün ayni zamanda Babalar Günü olarak kutlanıyor (du). Askeri araçlarda Koronavirüsten ölen insanların cenazeleri taşınıyor ve Giovanni haklı olarak bu araçlardaki tüm Babaların da gününü kutluyor. Başın sağolsun İtalya ve tüm İtalya'daki Babaların günü kutlu olsun."