North Cyprus UK

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, Covid-19 testi pozitif olduğu açıklanan kişinin toplumda yarattığı telaşa dikkati çekerek, yapılması gerekenler tamamlanmadıkça gerçek ya da değil her pozitif vaka haberinde bu telaşın yaşanacağını vurguladı.

Açıklama şöyle:

“Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir denir ya bugün mecliste Sn. Pilli tarafından Covid-19 testi pozitif olduğu açıklanan kişinin ülkemize girmesi ile Sn. Başbakan üzüntülerini, Sn. Sağlık Bakanı ise bu durumu tespit eden sağlık çalışanına tebriklerini sundu.

Aylardır yeniden açılmanın gerekleri ve hazırlıkları üzerine konuşuyoruz . Yeniden açılmanın hızını ve güvenliğini başta test kapasitesi (laboratuvarlar ve test kitleri) ve pandemi hastanesi olmak üzere yapılan hazırlıklar belirler, hedef bulaşı baskılamak ve hayat kurtarmaktır, dedik.

Hükümet sıfır vakaya tutundu ve bu durumun daimi olacağı sanrısı ile pandemi hastanesi yapmadı, PCR laboratuvar sayısını yeterince artırmadı, yeterli test kiti sağlamadı.

Sn. Pilli birkaç saat sonra sabah verdiği bilginin doğru olmadığını, tekrarlanan testin negatif olduğunu açıkladı.

Yaşanan saatler içinde insanların yaşadığı endişe ve kafa karışıklığı bir yana yapılması gerekenler tamamlanmadıkça gerçek ya da değil her pozitif vaka haberinde bu telaşı yaşamaya devam edecek insanlarımız.

Dahası bugün de bir örneğini yaşadığımız gibi pandemi süresince tek bir merkezden en doğru bilgiler verilmediği sürece bu kriz yönetilemez. Bugün yaşananlar ders niteliğindedir, almasını bilene.