Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Özdemir Berova, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaparak, geçtiğimiz Pazar gününden bu yana temaslı konumuna girmesi nedeniyle kendini izole altına aldığını, önümüzdeki Pazar gününe kadar da izole kalmaya devam edeceğini ifade etti.

UBP’li vekil Berova, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz Cumartesi günü gittiğim berber salonunda 15 dakika kaldım. Berber koltuğunda geçirdiğim 10 dakika dışında maskeliydim. Berber maskeliydi. Orda çalışan çırak maskeliydi. Ertesi gün çırağın Koronavirüs pozitif çıkması nedeniyle kendimi izole ettim. Berberin ve benim PCR testlerimiz negatif geldi. Pazar gününe kadar izole kalmaya devam edip tekrar test yaptıracağım. Bu dönem içerisinde arayıp soran mesaj atan tüm dostlarıma teşekkür ederim.

Koronavirüs salgını hız kesmeden tüm dünyada devam ediyor. Ülkemizdeki duruma bakacak olursak son ay içinde belirgin bir artış mevcut. Aşılama programının başlaması umut verici ancak özellikle son günlerde artan semptomatik hasta sayısına bağlı olarak Lefkoşa ve Girne bölgesinde ciddi kısıtlamalar yürürlüğe kondu. Bugün Girne’nin normalde kalabalık olan yerlerinde sakinlik olduğu bilgisini aldım. Birkaç istisnai durum dışında sokakta maske kullanımı mevcutmuş. Alınan kararlara uyum artıkça bu kısıtlamaların meyvelerini gelecek hafta görmeye başlayacağız. Bugün itibari ile yakın dostlarımızdan semptomlu olanlar var. Yoğun bakımda tedavi görenler var. Yani hastalık sevdiklerimizde, hastalık kapımızda. Bu hastalıkla mücadelenin en temel koşulu KORUNUP KORUMAK. Hastalık bize gelmez demeyin GELİYOR. Sevdiklerimizi koruyalım önlemlere uyalım. Üzüntüden kahrolmayalım. Aşılama programının devamı ve bahar aylarının gelmesi ile birlikte artık özlediğimiz günlere dönmeye yaklaşalım.

Birlikte Başarabiliriz. Ekonomik zorlukları da mutlaka aşacak bir yol bulabiliriz.”