Ataoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Bu zor ve sıkıntılı günlerde, elbette ki yanlış giden şeylerin düzelmesi adına eleştiriler yapacağız, ortaya görüşler koyacağız. Ancak, doğru ve güzel şeyler varsa onları da gözardı etmememiz gerektiği kanaatindeyim.

Bu meyanda ülkemize derman olmaya çalışan tüm Sağlık çalışanlarımızı, Sivil Savunma ekiplerimizi ve güvenlik güçlerimizi selamlıyorum.

Bununla birlikte özellikle son dönemlerde tüm yerel yönetimlerimiz, Devletin yetişemediği noktalara elini uzatarak halkımıza büyük destek sağlamaktadır. Hükümetin ekonomik tedbir paketinde Belediyelerimize uyguladığı kesintilere ve onca yokluğa rağmen Ülkemizin dört bir yanında halkımıza destek olan, her türlü katkıyı yapmaya çalışan tüm Belediye Başkanlarımızı ve emekçi çalışanlarını da saygı ile selamlıyorum.

Bu zor günlerde ortaya konan dayanışmanın, ilerideki günlerimize yönelik olarak birlik ve beraberlik temelimizi çok daha fazla güçlendireceğine inancımız ise tamdır.

Tekrar tekrar, bu sıkıntılı günlerde tüm KKTC halkının yanında olan tüm Belediyelerimizi, Sağlık çalışanlarımızı, Sivil Savunma ekipleri ve polisimizi sevgiyle kucaklıyorum.”