“Sahile bırakacağınız tek iz, ayak iziniz olsun” diyen Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti, yavru kaplumbağaların denize buluşacağı Alagadi’de özel bir etkinlik düzenliyor.

 

25 Temmuz Çarşamba günü saat 19.00’da başlayacak etkinliğe SOS Çocuk Köyü yanında birçok kaplumbağa gönüllüsü de katılacak. Etkinlik halka açık olacak.

 

 

 

Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti işbirliğindeki “Kaplumbağalar Korumamız Altında” projesi kapsamında yavru kaplumbağalar Akdeniz’le buluşuyor.

Kıbrıs’ın en önemli zenginliği kaplumbağalar nesillerini sürdürme mücadelesinde yeni bir yolculuğa çıkarken, bu önemli tabiat olayına pek çok gönüllü şahitlik edecek.

25 Temmuz Çarşamba günü saat 19.00’da başlayacak etkinliğe SOS çocuk köyünden çocuklar, çevre örgütleri ile kaplumbağa gönüllüleri ve Turkcell çalışanları da katılacak.

 

Yoğun bir dönem

 

Caretta Caretta ve Yeşil Kaplumbağalar için en önemli yumurtlama alanı olan Akdeniz sahilleri yavru kaplumbağalarla buluşacak. Kuzey Kıbrıs Turkcell, deniz kaplumbağalarının adamızı ziyareti açısından yoğun bir dönemin yaşandığı bu yıl da geçtiğimiz 18 yılda olduğu gibi çevre odağı kapsamında kaplumbağalara destek vermeye devam ediyor. Bu vesileyle düzenlenecek etkinlik halka açık olup 25 Temmuz Çarşamba günü saat 19.00’da Alagadi 2 sahilinde yer alacak.