Kıbrıs'ta Kapalı Maraş'ın açılması yönünde önemli bir süreci başlattıklarını da söyleyen Bakan Taçoy, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlık ettiği önemli toplantıyı 'Hayalet Şehir' olarak da bilinen Maraş'ta yaptıklarını anımsattı.

“Bizler, Kapalı Maraş'ı insanlığa kavuşturmak istiyoruz” diyen Bakan Taçoy, “Rumların ezberini bozan ve yine yeni bir denemeyle Maraş’ı pazarlık konusu yapma yerine, Maraş’ı insanlığa kazandırma adımını beklemeden atıyoruz. Bir elli yıl daha Rumları beklemektense Maraş’ı açma istemcimiz sonuçlanacaktır” şeklinde konuştu.

Kimsenin mülkünü, hakkını gasp etmediklerini dile getiren Hasan Taçoy, Kapalı Maraş’ta uluslararası hukuk çerçevesinde adım atacaklarını vurguladı, Türkiye Barolar Birliği’nin ve Başkan Metin Feyzioğlu'nun da önemli desteklerini aldıklarını söyledi.

Taçoy, şunları da ekledi:

“Kapalı Maraş, farelerin gezindiği bir şehir değil, insanların hayat sürdüğü bir yer olacak.Kapalı Maraş, umutsuzluğu anlatan, savaşın izlerini taşıyan binaların var olduğu yer değil, Bir Dubai, bir Monta Carlo, Bir Monaco olacak...Belki de bir fındıkkabuğunu dahi doldurmayacak bir sorun olan Kapalı Maraş'ta, önemli adımları atacağız. Bu konuda kararlıyız”