Serhat İNCİRLİ - Özel Haber

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri ve Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, İngiltere’deki Kıbrıslı Türklerin bir bütün olmasının kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Taçoy, festival veya benzeri etkinliklerde Londra’daki vatandaşlarımızın ulusal birlikteliğinin sağlanmasının önemli olduğunu söyledi.

Taçoy, geçtiğimiz ay Londra’ya gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili olarak, North Cyprus UK’e değerlendirmelerde bulundu.

Kıbrıslı türklerin bir bütün olarak hareket etmelerinin önemli olduğuna değinen Taçoy, “Kıbrıs’ın iç siyaseti ile uğraşıp bölünmek yerine, sosyal, kültürel, sportif etkinliklerde birlikte hareket etmek, en doğru olandır” diye konuştu.

Festival veya benzeri etkinliklerde ulusal birliktelik sağlanabilmelidir

Her örgütün, her oluşumun belirli siyasi inançlar doğrultusunda siyasi faaliyette bulunmasının gayet doğal ve demokrasinin gereği olduğunu da kaydeden Taçoy, şöyle konuştu:

“Hiç siyaset yapılmasın demiyoruz. Elbette nerede olursa olsun, toplumumuzun siyasette aktif olmasını destekleriz. Londra’da da Kıbrıs Türk toplumunun İngiliz yerel siyasetinde ve ulusal siyasetinde çok etkili olabilmesi için mutlaka siyasetle ilgilenmesi gerekir ve bu olmalıdır, bundan yanayız. Ancak söylemek istediğim örneğin festival veya benzeri etkinliklerde ulusal birlikteliğin sağlanması gerektiğidir. Bu çok önemlidir. Sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki her etkinlikte birliktelik sağlanması bizce çok değerlidir.”

Yurt dışındaki herkes bizim elçimizdir

Londra’da çok büyük bir Kıbrıslı Türk nüfusun yaşadığına da değinen Taçoy, şunları ekledi:

“Sadece Londra’daki kardeşlerimiz değil, Dünya’nın neresinde olursa olsun, her Kıbrıslı Türk bizler için çok değerlidir. Tümü bizim için bir elçidir. Bazı yapılması gerekenlerin bunca yıldır eksik yapıldığını veya hiç yapılmadığını; bundan dolayı da Londra’daki kardeşlerimizin zaman zaman üzüldüğünü kabul etmek zorundayız. Bağlarımızın her zamankinden daha güçlü ve daha sıkı olması gerekir. Çünkü toplumumuz, yıllar geçtikçe özünü daha zor koruyabilir duruma gelebilir. İşte Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin özünü koruyabilmesi adına, KKTC ile yurt dışındaki tüm vatandaşlarımızın bağlarını daha güçlü ve daha sıkı kurmak zorundayız. Gerek kişi olarak gerekse UBP olarak bağlarımızın güçlendirilmesi için çok daha fazla emek harcamamız gerektiği inancındayız. Bunu yapacağız.”