MGA’da 10:00 ile 18:00 saatleri arasında düzenlenen kermeste geliri sokak hayvanlarının bakımında kullanılmak üzere NorthernLand Construction ve duyarlı  kişilerin bağışta bulunduğu ikinci el eşya ve kitap satışı yapıldı. Kermesten elde edilecek gelir, Gazimağusa Belediyesi’nin inşa ettiği Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bakımları belediye tarafından yapılan köpeklerin yem ve bakım ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlayacak. Etkinliğe, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa Milletvekili  Dr. Hakan Dinçyürek ve hayvan severler katıldı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de konuşmasında, Gazimağusa Belediyesi bünyesinde çeşitli sosyal sorumluluk projeleri üstelenen Mağusa Gelişim Akademisi’nde faaliyet gösteren sokak hayvanlarına yardım kulübünün hayvan severlerle birlikte yılda 2 kez yapılan kermeslerin ilkinin düzenlendiğini söyledi.  Sokak hayvanlarının hem belediye tarafında hem hayvan seveler tarafında alınıp beslenmesiyle ilgili çalışmalar yaptıklarını, hem maddi boyutu hem farkındalık yaratılması amacıyla düzenlenen kermesten elde edilecek gelirin sokak hayvanlarının rehabilite edilmesinde kullanılacağını ifade ederek, gönüllü olarak çalışanlara belediyenin destek verdiklerini, sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşaması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nin önümüzdeki günlerde hizmete gireceğinin bilgisini de veren Arter, 300’ün ürerinde hayvanın oluğu barınağın ülkenin en büyük barınağı olduğunu ifade ederek, kermesin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

DP Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek konuşmasında, MGA’da düzenlenen sosyal sorumluluk Projesi’nin sokak hayvanları yararına yapıldığını, sokak hayvanlarının toplanması beslenmesi ve sağlıklarıyla ilgili tedavilerinde katkı sağlamanın amaçlandığını, hayvan severleri bu tür etkinlikleri desteklenmesini istedi. “Hayvan sevginin olmadığı yerde insan sevgisi de olmaz” diyen Dinçyürek, yaşadığımız çevrede biyolojik canlılığın devamlılığını sağlamamız gerektiğini, ancak bunu0n sağlıklı şartlarda ve insana zarar vermeyecek şekilde yapılmasının görevleri olduğunu söyledi. Hayvanlarla ilgili yasalarda eksiklikler sorular olduğunu, yeni hükümet döneminde hayvan refahıyla ilgili adımların atılmasını beklentini dile getiren Dinçyürek, Girne ve İskele belediyelerinin barınakla ilgili çalışmalarının olduğunu, kendisinin bakanlık döneminde bu 2 belediyede barınak yapılması için çalışma yaptıklarını ifade etti. Dinçyürek, ada genelinde hem barınak yapılması gerektiğini, hem farkındalık yaratılması hem de toplanan hayvanların tedavisi ve bakımı için kaynak yaratılması gerektiğini söyledi. Dinçyürek, ancak en önemlisinin insanların evlerine aldığı hayvanları sokağa bırakması olduğunu ifade ederek, “severek aldığımız hayvanları sokağa bırakıyor ve hem sağlığı ile oynuyoruz hem de çevreye zarar vermelerine sebep oluyoruz. Bakabileceğimiz hayvanları sahiplenelim. Evde bakamayacağımız köpeği alıp sokağa bırakmaktan kaçınalım. Bakamayacak ama hayvan sevgisi olanlar,  hayvan barınaklarındaki beğendikleri köpekleri besleyebili