DEV-İŞ Eski Başkanı Mehmet Seyis, Büyükkonuk Belediyesi’nde maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle aylardır mücadele veren işçilerin geri adım atmayacağını vurgulayarak, Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu’na eforunu işçilerin direnişini kırmak yerine sorunu çözmeye harcamasını önerdi.

Seyis’in paylaşımı şöyle:

“Büyükkonuk belediye başkanına çağrımdır. Taktiklerle uğraşmak yerine sorunu çözmeye odaklan.

Ahmet başkan, hala daha anlamadın mı? Büyükkonuk’ta direnişe geçen bu işçiler artık kırılmaz. Olay kilitlendi. Sen eforunu onları kırmaya harcayacağına, Bu sorunu çözüp önce hizmet için kafanı yorsan daha iyi edersin.

Yok, zaten herkesi çözersem bu sorun da çözülür diye düşünürsen, bil ki senin mantığınla bu iş olmayacak. Çünkü bu sorun senin uğraştığın ve istediğin gibi çözülürse bir süre sonra daha büyük bir patlama olacak.

Şimdi sırf işçinin dörtte üçünü hiç ödemediğin için kalan 20 civarı grev-eylem kırıcı garibanlara maaş falan veriyorsun ama eylemdekiler de sana uyarsa, sen bu düşünce tarzınla yine hiç kimseye ödeme falan yapamayacaksın ve bu kez şimdi yanında gibi görünenler de sana karşı eylemde olacaklar.

Bak Ahmedim, bu şimdiye kadar eylemi kırma taktiğin hiç işe yaramadı, yaramayacak ve sayende zararını sana destek verip seni başkan yapan belde halkı görüyor-görecek. Şimdi işlerin doğru düzgün yürümemesi bu virüs belasından dolayı henüz çok dikkate alınmıyor belki ama 1 ay sonra sen neden anlaşmaktan kaçtığını kimseye anlatamayacaksın.

Gel büyük sözü dinle ve geçtiğimiz Pazartesi günü, Çarşambaya ertelediğin, Çarşamba günü de önümüzdeki pazartesine attığın çözüm görüşmelerini ve umutlarını harcama. Pazartesi masaya git ve önündeki tabloyu tamamen işçiler ile halkı düşünerek davran. Ego yapma zamanı değil.

Ha istersen pazartesini de sallayabilirsin ama bil ki salladığın her görüşme ile istemediğini düşündüğüm çözüme varma mantığın hesap veremeyeceğin noktalara varacak. Bir haftadır, sendika ve işçilerin soğukkanlılıkla sürdürdüğü anlayışlı yaklaşım da artık sürmeyecek.

Hade bu pazartesi de çözümü, halkın daha iyi hizmet alma olanağını, işçilerin de huzurlu çalışma ortamına kavuşmasını harcama.”