“Paniğe gerek yok. Virüs ülkeye girebilir ancak alınan bütün önlemler bu ihtimali sıfırlama maksatlıdır” diyen Konstantinos Yoannu, gazetecilerin KKTC-Güney Kıbrıs sınır kapıları ile ilgili önlemlere dair sorularına cevap vermek istemedi, bugünkü Bakanlar Kurulu’nu adres gösterdi.

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ise dün “Active” isimli yayın organına yaptığı açıklamada “şu anda bazı kararlar var, çeşitli seçenekler, çeşitli önlemler inceleniyor. Durumun nasıl gelişeceğini göreceğiz” dedi ve son günlerde Rum tarafında yaşanmakta olan panik halinin haklı olmadığını, konuyu gerekli ciddiyetle takip ettiklerini söyledi ve herkesten işbirliği yapmasını istedi.

Gazete iki toplumlu sağlık teknik komitesinin de harekete geçirildiğini, gerekmesi halinde malzeme değişimine, uzmanlık konularında işbirliğine ve sınır kapılarında denetim yapılmasına karar verildiğini belirtti.

“HAFİF” SEMPTOMLARI OLAN BİR ŞÜPHELİ LİMASOL HASTANESİNDE

Aynı gazete önceki günlerde İtalya’ya seyahat etmiş olan üç kişinin daha dün Limasol Hastanesi’nde gözetim altına alındığını ve yapılan testlerin sonuçlarının beklendiğini yazdı, edindiği bilgilere dayanarak üç kişiden birinin, “hafif” korona virüs semptomları gösterdiğini belirtti.

Politis haberi “Barikatlarda Yeni Önlemler… Lübnanlıların İşgal Bölgelerine Ulaşmaları Sorun… Bakanlar Kurulu Bugün Korona Nedeniyle Olağanüstü Toplanıyor… Bakanlar Komitesi Özellikle Barikatlardaki Denetimle İlgili Somut Önerilerle Başkan’a Gidiyor” başlık ve spotlarıyla aktardı.

Alithia manşete çektiği haberi “Ölümcül Korona Virüs Bütün Dünya’yı Alt-Üst Etti… Kıbrıs’ta Trodos’taki Hükümet Binaları Karantinaya Alınması Gereken Kişilerin Misafir Edilmesi İçin Seferber Ediliyor… Barikatları Kapatmayacaklar… Üç Şüpheli Virüs Vakası Daha Limasol Hastanesinde ” ve (iç sayfasında) “Başkanlık Sarayı Karantinaya Çevriliyor… Anastaiadis’ten Korona Konusundaki Tepkilere Güçlü Cevap” başlık ve spotlarıyla aktardı.

Haravgi “Kıbrıs’ta Korona Virüsün Doğrulanması An Meselesi... Barikatlarda Sert Önlemler ve Karantina Alanları” başlığını kullandı.