Yüksek tansiyon ve göğüs ağrısı şikayetiyle dün hastaneye kaldırılan ve bu sabah anjiyosu yapılan Sağlık Bakanı Ali Pilli,  “Kamu hekimlerine sonsuz güvenim var. Kendimi onlara emanet ettim, yine ederim. En kısa zamanda görevimin başında olacağım” açıklamasında bulundu.

Pilli, “Operasyonuna giren hekimlere, sağlık çalışanlarına ve bana geçmiş olsun mesajı atan herkese teşekkür ederim” dedi.

Sağlık Bakanlığı, Pilli’nin durumuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklama şu şekilde:

 “Sağlık Bakanı Doktor Ali Pilli'ye bu sabah British Kolan Hastanesi'nde anjiyo yapıldı.  Sayın Bakanın durumu iyidir. Anjiyoda  kalp damarları temiz çıkmıştır.  Bakan Ali Pilli dün hipertansiyon ve göğüs ağrısı şikayetleri ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalp Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Feray'ı aramış ve kendini iyi hissetmediğini,  tansiyonun yüksek olduğunu ve göğsünün ağrıdığını bildirmiştir.  Dr. Feray herhangi bir anjiyo girişimi olabileceğini düşünerek Bakan Pilli'yi Kolan British Hospital’a çağırmıştır. Bilindiği üzere Lefkoşa Devlet Hastanesi'nde yaşanan yangın sonrasında anjiyo  laboratuvarları ve Kalp Damar Cerrahisi yoğun bakım ünitesi devre dışı kalmış ve kamu hekimleri bu alandaki tüm girişimlerini şu anda British Kolan Hastanesi'nde yapmaktadır.  Pilli'nin  bugün gerçekleşen anjiyo operasyonuna  devlet kardiyoloji hekimleri  Dr. Hasan Feray, Doç. Dr. Osman Beton, Dr. Eser Varış, Dr. Gülgün Vaiz, Kalp ve Damar Cerrahisi ekibinden Dr. Hasan Birtan ve Kolan Hastanesi Kardiyoloji  Hekimi Dr. Sait Kenan eşlik  etti.”

PİLLİ: “KAMU HEKİMLERİNE SONSUZ GÜVENİM VAR”

Pilli de açıklamasında kamu hekimlerine sonsuz güven duyduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı’nın açıklaması şöyle:

“Sonsuz güvenle kendimi kamu hekimlerine emanet ettim, bundan sonra da hiç şüphe duymadan kendini yine kamu hekimlerinin eline teslim edebilirim.  Bu süreçte özveriyle çalışan,  operasyona giren tüm hekimlere, sağlık çalışanlarına ve bana geçmiş olsun mesajı atan herkese teşekkür ederim. En kısa zamanda görevinin başında olacağım.”