Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) eski Genel Sekreteri, adı barış ve demokrasi ile özdeşleşen Naci Talat Usar, ölümünün 29’uncu yıldönümünde Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki anıt mezarı başında anıldı.

Törene, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, partililer, Naci Talat’ın ailesi ve sevenleri katıldı.

Törende Naci Talat Usar’ın kızı, CTP Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman konuşma yaptı.

USAR

Naci Talat’ın kızı, CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli törende yaptığı konuşmada, babasının insan sevgisi olan, enerji dolu herkesi kucaklayan bir kişi olduğunu hatırlattı ve verdiği siyasi mücadeleye değindi.

“iktidarın kendisini adeta imparator gibi gördüğünü ve CTP’nin susturulmak ve sindirilmek, halkın da uyutulmak istendiğini” belirten Usar, CTP’nin tüm bunlar karşısında korkmayarak ve yılmayarak yoluna devam ettiğini kaydetti.

Naci Talat’ın “Bunlar eski bir plağın cızırtıları gibidirler” sözlerini de hatırlatan Sıla Usar, 40 yıldan beri yapılanların bir benzerinin bugün yeniden yaşandığını kaydetti.

ERHÜRMAN

Erhürman ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Naci Talat, bize neyi öğretmeye çalıştıysa, ne için mücadele ettiyse bugün de öğrenmemiz gereken uğrunda mücadele etmemiz gereken şeyler tam da onlardır. Bize barış için yılmadan, bıkmadan, usanmadan mücadele etmeyi öğretti. Ama bunun yanında bu memlekette insanlar aç kalmasın, işsiz kalmasın diye de mücadele etmeyi öğretti. 

Bunları müthiş bir enerji ve insan sevgisi ile öğretti. İnsanları kucakladı ve içindeki insan sevgisini hepimize yaydı. 

Bize çok önemli bir laf bıraktı. ‘Asla kedinin kuyruğunda maşappa olmayacağız’ dedi. Bununla ‘biz kendi aklımızla kendi kararlarımızı verebilir, kendi kendimizi yönetebiliriz’ mesajı verdi. Bu özgüven bizim için rehberdir.

Bana göre, Naci abiyi andığımız her yıl bize öğrettiklerini hatırlama fırsatıdır.”

Konuşmaların ardından törene katılanlar, Naci Talat Usar’ın kabrine karanfiller bıraktı.