Hasan KARLITAŞ

Annemarie ve Horst’un, Kuzey Kıbrıs maceraları 1980 senesinde Salamis Bay Hotel’de başladı.   İlk tatillerini  34 sene  önce Salamis Bay Otel'de yapan Annemarie Wien ve Horst Brombacher, o günden beridir , en az senede bir kez,  bazen de  senede iki sefer Kuzey Kıbrıs’a geliyor. 34 sene önce farklı bir macera  arayışı ile Kuzey Kıbrıs’ı seçen çift, ülkemize geldikten sonra gördükleri yerler ve tanıştıkları insanlardan, ilham alarak, tatil tercihlerini etkileyici bir biçimde her sene buraya yapmaya başladılar. 1980 senesinde başlayan bu büyü 34 senedir kesintisiz bir şekilde devam ediyor…

Acapulco Tatil Köyünde  görev yaptığım dönemde tanışma fırsatı bulduğum, Annemarie ve Horst ile yaklaşık 15 senedir ailece de görüşüyoruz. Onlar, adeta ailemizden birileri oldu.

Kuzey Kıbrıs doğasını ve kültürünü koruyup yaşatmalı

Kuzey Kıbrıs’taki farklı konaklama tesislerinde yıllarca konaklayan ve özellikle çevre dostu sürdürülebilir turizm anlayışına ve Kıbrıs kültürüne büyük önem veren Alman dostlarımızla gerçekleştirdiğimiz sohbetten,  hepimizin çıkaracakları dersler var. Onların anlatımından toparladığım bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum :

Kuzey Kıbrıs’a gelmeden önce  bir çok ülkeyi görme şansını yakaladık.  Ancak Kuzey Kıbrıs ile tanıştığımız 1980 senesinden sonra, buradan kopamadık.  Kuzey Kıbrıs dünyanın gizli kalmış bir yeri gibi, bizi etkisi altında aldı. Burada olduğumuz zaman mutlu oluyoruz.

Geçen 34 yıllık süre zarfında, çevrenin doğallığı bozulmaya başlasa da, halen aradığımız  her şey burada mevcut : deniz , dağ , orman , farklı ağaçlar , hayvanlar , plajlar , kaleler , tapınaklar , kaleler, kiliseler , antik kentler ve doğal yerleşim yerleri.

İçimizi ısıtan Akdeniz güneşi,  Kalkanlı köyündeki anıt zeytin ağaçları, on bin senelik tarihi ve kültürel zenginlik, Alagadi sahilindeki kaplumbağaların yarattığı mucize,  Karpaz’ın güzelliği ve sessizliği,   Haçlı kalelerinin  muhteşem manzarası,  Apostolos Andreas Manastırının gizemi,  Girne Limanının pitoresk görüntüsü ve akşam serinliği,  Kaplıca ve Akdeniz köyünün  bakir sahili, Salamis’in tarihi kalıntıları, Mağusa’nın tarihsel mirası,  Soli ve Vuni Sarayı’nın çağrışımları, Güzelyurt ve Lefke’deki portakal ağaçları nın kokusu, Bağlıköy’ün otantik dokusu ve huzuru, Beşparmak dağlarındaki ve Alevkayasındaki ağaçların tatlı hışırtısı ve  Kıbrıslı arkadaşlarımızın misafirperverliği bizleri buraya bağlıyor.

1980 senesinden, 2014 senesine çok şeyler gördük. Tüm bu güzellikler için bütün dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Kuzey Kıbrıs sahip olduğu güzelliklerini, doğasını ve kültürünü bozmadan  korumalı…

Her sene geldiğimizde bu güzellikleri yaşamak istiyoruz.  Kuzey Kıbrıs’ın doğası, sessizliği ve kültürü yok edilirse, geriye hiçbir şeyi kalmaz.  Tüm herkese sevinç ve güzellikler diliyoruz…